İki gün önce Hayyatin-i Hassa Camii'nde yarı çıplak fotoğraf çektiren, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan hakkında soruşturma açılan insan müsveddesi Eda Taşpınar ifâde verdi. Taşpınar, “Böyle olsun istemezdim” dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, sonradan otele dönüştürülen eski Sultanahmet Cezaevi'nin mescit kısmında çektirdiği fotoğrafını "mutlu yıllar sevgililerim" notuyla sosyal paylaşım sitesi Instagram hesabından yayınlayan Taşpınar, hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen başlatılan soruşturma kapsamında adliyeye gitti.

Taşpınar ifadesinde, Instagram hesabında yayınlamak üzere çeşitli mekanlarda ve açık alanlarda fotoğraf çektirdiğini, söz konusu otelle de fotoğraf çektirmek için görüşerek anlaşma yaptığını söyledi.

Taşpınar’ın hezeyanları

Otele gitmeden önce nerede fotoğraf çektireceğine karar vermediğini belirten Taşpınar, "Otele giriş yaptıktan sonra hazırlanmam için bana bir oda tahsis ettiler. Daha sonra fotoğraf çekeceğim alanı belirlemek için oteli gezdim. Restoranın yan tarafından bulunan bir alan gördüm. Orada iki Japon turist fotoğraf çekiyordu. Burada fotoğraf çekilebileceğini düşündüm. İçerisinin bir ibadethane olduğunu bilmiyordum. Fotoğrafımı çeken arkadaşlar da bu hususta bana bir uyarıda bulunmadı. Bu durum için gerçekten üzgünüm. Özür dilerim" beyanında bulundu.

Otel müdüründen açıklama

Otel müdürü Serap Akkuş imzasıyla yapılan yazılı açıklamada da “Otelimiz içindeki, kadim tarihimizin önemli simgelerinden olan mescidimizi ziyaret eden bir kişinin çektiği ve sosyal medya da paylaştığı fotoğraflar halkımızı olduğu gibi bizi de derinden üzmüştür. Bilgimiz dahilinde olmayan bu fotoğraf ve değerlerimizle örtüşmeyen durumu tasvip etmediğimizin ve onaylamadığımızın herkesçe bilinmesini arzu ederiz” denildi.

Caminin şadırvanını alkollü restorana çeviren herkesten, Taşpınar ile anlaşan otel müdüründen ve yarı çıplak camide fotoğraf çektiren haysiyeti eksikten hesabı sorulmalı! Taşpınar bir de her yerinden cami olduğu belli olan yerde yarı çıplak fotoğraf çektirip sonra “pardon” diyor. Yarım gramlık teşhirci zihniyetiyle bir de insanları ahmak yerine koymaya çalışıyor!

Editör: Haber Merkezi