9 Eylül İzmir'in kurtuluşunun yüzüncü yılı dolayısıyla kentteki Gündoğdu Meydanı'nda çeşitli etkinlikler kapsamında kürsüye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tam da partisine ve ideolojisine uygun bir tavır takınarak Osmanlı'ya iftira attı. Sanki İzmir’in Yunan işgalinden değil de Osmanlı(!) işgalinden kurtarılmış gibi Osmanlı'yı aşağıladı.

Soyer’in bu açıklamasına gayet tabii bir şekilde Kemalist kesimden tepki gelmedi. Çünkü biliyoruz ki, Soyer, resmi tarihin kendisine dikte ettiği biçimde konuştu.

Yunan artığı Soyer’e destek ise CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’dan geldi.

Bakan, “Tunç Soyer’in Osmanlı hakkındaki sözleri Nutuk’tan alıntıdır. Bu sözü eleştirmek Atatürk’e ve kurucu değerlere düşman olmaktır. Cumhuriyet, Osmanlı’nın son dönemi ile hesaplaşmaktır.” diyerek sadece Soyer’in değil Kemalizm’in de aynı fikirde olduğunu beyan etmiş oldu.

Bir türlü tarihi hesaplaşmasını gerçekleştiremeyen ve Kemalist rejime yarandıkça da değerlerini aşağılatan Müslümanlar, Yunan artıklarından hakaret yemeye devam ediyor.

Ak Partili bakanlar çok samimiyse, Tunç Soyer’le birlikte Soyer’in beslendiği, Osmanlı nefretini aşılayan, değerlerimizi aşağılayan resmi tarihe ve İslam düşmanı Kemalist ideolojiye tepkisini göstermelidir.