“Atatürk ‘Batıcı’ değil, Batılı çağdaş değerler ile Doğu’yu birleştirebilip bir sentez yaratan bir zihniyeti ortaya koymuştur.”

(Erol Manisalı, Cumhuriyet, 5 Temmuz 2022)

“Son günlerde iyice azdılar koskoca Ayasofya’yı çıtır çıtır yemeye başladılar. Deve sidiğini kaldıran mideye Ayasofya’nın taşları vız gelir.”

(Özdemir İnce, Cumhuriyet, 5 Temmuz 2022)

“Yaşasın Atatürk'ün eşsiz emaneti Türkiye Cumhuriyeti…”

(Uğur Dündar, Sözcü, 5 Temmuz 2022)

“S400'leri satın alarak, sadece F35'leri kaybetmekle kalmadık. Uçak gemimizi de kaybettik.”

(Yılmaz Özdil, Sözcü, 5 Temmuz 2022)

1967 yapımlı Hacı Bektaş Veli filmi bile Sünni'dir! Bu filtreleme süreci, tv ekranlarındaki tarihi diziler ile sürdürülüyor…

(Soner Yalçın, Sözcü, 5 Temmuz 2022)

“NATO toplantısı yapıldı. Türkiye için yüz kızartıcı sonuç alındı!”

(Fikri Sağlar, BirGün, 5 Temmuz 2022)

“HDP'yle bir temasımız, işbirliğimiz yok ama HDP'yi görmezden gelmek HDP'yi yok saymak mümkün değil. DEVA Partisi olarak HDP'nin Kongresi'ne katılmak üzere iki genel başkan yardımcısını görevlendirdim.”

(Ali Babacan, Altılı Masa Toplantısı, 4 Temmuz 2022)

“Muhalefetten Kürt açılımı bekliyorsak biz de HDP olarak Türkiye açılımı yapmak zorundayız. Siyasetin ve şiddetin bir arada olamayacağını bizim de bildiğimizi, Türkiye’nin bütünlüğü içinde çözüm aradığımızı en uygun dille anlatmamız gerekir”

(Selahattin Demirtaş, eski HDP Eş Genel Başkanı, 4 Temmuz 2022)

Şeriatçı da olsanız, ateist de olsanız, ideolojiniz, inancınız, cinsiyetiniz, düşünceleriniz, dünyaya bakış açınız ne olursa olsun laikliği benimsemek, kabul etmek ve hayatınızda uygulamak zorundasınız.

(Murat Ağırel, Yeniçağ, 2 Temmuz 2022)