Tekirdağ'da bir tekstil bir firmasında çalışan işçilerin cuma namazına gittikleri için işten çıkarıldıkları iddia edildi.

Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde Promar Tarım Tekstil Ürünleri şirketinde çalışan 18 işçi cuma namazına gittikleri gerekçesiyle işlerinden kovuldular. İddiaya göre şeflerinden izin alarak namaza giden işçiler, namaz dönüşü firma sahibinden sözlü hakaret işiterek işlerinden kovuldular. İşçilerin daha önce de cuma namazına gitmelerinden ötürü ücretlerinin kesildiği öne sürüldü. Dogruhaber'e göre, işçilerden Sedat Kalan yaşananları şu şekilde anlattı:

"Cuma namazına gittik. İbadet için dışarıda olduğumuz süre zaten maaşımızdan kesiliyordu. Namaz dönüşü firma sahibi B Ferdağ Acar, önümüzü kesip nereden geldiğimizi sordu. Cuma namazından geldiğimizi söyleyince, 'İlkokul mezununun arkasında namaz kılıyorsunuz. Kuran'da cuma var mı, bunun açıklamasını yapın. Hangi ayette, hangi Kuran'da cuma farzdır diye yazıyor? Yıl olmuş 2022, siz hâlâ bunlara inanıyor musunuz? Cumaya giden sizin gibi cahil insanlarla çalışmak istemiyorum. Tazminatınızı alın, defolun gidin' diyerek bizi fabrikadan kovdu. Ama paramızı vermediler."