Özbekistan'da Şanghay Zirvesi ve ABD'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu çalışmalarına katılarak son iki haftada yoğun diplomasi trafiği yürüten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık ettiği kabine toplantısı sona erdi. Toplantı yaklaşık 2,5 saat sürdü.
Saat 14.30'da başlayan,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısı sona erdi.

Yaklaşık 2,5 saat süren toplantıda, Ege'de Yunanistan'la yaşanan gerilim, Rusya-Ukrayna savaşı, yurt içi ve sınır ötesi operasyonlar ile ekonomi başlıklarının ele alındı.

BM'de dünya liderlerine hitap ederken Yunanistan'a sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine üyeleriyle son durumu değerlendirdi.

Rusya-Ukrayna arasında esir takası gerçekleşti. Hem esir takasının ardından devam eden süreç hem de Rusya-Ukrayna savaşının diplomasi yoluyla sonlandırma çalışmaları da toplantıda ele alındı.

Rusya'nın Mir ödeme sistemi de toplantının gündemindeydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen cuma ekonomi kurmaylarıyla bu sistemi görüştü. Kabine toplantısında da Mir ödeme sistemi ve alternatifleri ile ilgili değerlendirme yapıldı.

Toplantıda enflasyon ve fahiş fiyatla mücadele kapsamında alınan tedbirler de ele alındı.

Önce Özbekistan'da Şanghay Zirvesi ardından da ABD'de Birleşmiş Milletler Genel Kurul çalışmalarına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine üyelerini temaslarıyla ilgili bilgilendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından Millete Sesleniş Konuşması yapacak.