Kahramanmaraş’ta yaşanan yüzyılın felaketi 10 bine yakın yerleşim yerinde, 14 milyon insanı direkt, 85 milyon Müslüman Anadolu halkını da dolaylı olarak etkiledi.

Devlet, böylesine büyük çaplı, geniş bir sahaya yayılmış, 120’ye yakın ilçeyi kapsayan afette, kış şartlarının zorluğuna rağmen elinden geleni yapmaya çalışıyor.

Devlet imkânlarının yanında belki de en büyük işin düştüğü sivil toplum kuruluşları ve halk da seferber olmuş durumda... Kimin elinden ne geliyorsa bir şeyler yapmaya çalışıyor ve bu çabanın daha da artırılması gerekiyor. Herkes elindeki imkanları afet bölgesinde mağdur olan kardeşlerimizle paylaşıyor.

Cumhurbaşkanlığı külliyesi de bu ortamda seferber edilmiş vaziyette. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla tüm külliye bir üsse dönüştürüldü ve tüm personel deprem bölgesinde yaşanan sıkıntıların atlatılması ve o bölgedeki vatandaşlara ulaştırılması için yiyecekten kıyafete ve diğer tüm ihtiyaçlara malzemeleri paketleyip tır tır bölgeye gönderiyor.

Baran Haber’in ulaştığı fotoğraflarda da Cumhurbaşkanlığı Beştepe Külliyesi çalışanlarının yapmış oldukları yardım faaliyetlerinden bir kısmı görülüyor.