Kasım 2016'dan bu yana Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ın bir gazetede yazısı yayınlandı.

Geçtiğimiz günlerde Indytürk’te eski bir PKK mensubunun röportajı yayınlanmış ve röportajda PKK’nın artık 2002’den beri Öcalan’ı dinlemediği dile getirilmiş, örgütün İran’ın güdümünde olduğu belirtilmişti. Demirtaş yazısında belirtmese de bu röportaja cevaben Öcalan’a sarılarak şunları söyledi:

“Türkiye sınırlarının içinde ve dışında çatışma durumuna dair en etkili barış kurucu aktör Öcalan’dır. Kendisinin desteği ve katkısı olmadan barış yolunda mesafe kat edilemez. PKK, Öcalan’dan başka hiç kimseyi dikkate almaz.

Demokratikleşmenin ve nihai çözümün adresi TBMM’dir. Burada da muhatap, HDP ile birlikte tüm siyasi partiler ve toplumun kendisidir.

‘Ak Parti yeni bir çözüm süreci başlatır mı, başlatmaz mı yoksa bu bir oyun mudur değil midir’ şeklindeki spekülatif tartışmalara girmek yerine, muhalefetin Kürt sorununda kendi çözüm stratejisini ortaya koyması daha doğru olur. Muhalefet bunu yapmadığı sürece iktidar Kürt sorununu ve çözüm sürecini istismar etmeyi sürdürecektir.”