Çocukların kullanımı için 2 yıl önce Bilgi ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından başlatılan robotik kodlama eğitimi programı Scratch, LGBTİ sapkınlığına çanak tutuyor!

BTK’nın 2 yıl önce başlattığı Scratch Eğitim Programı’nda kullanıcıların bilgilerinin alındığı bölümde cinsiyet için “dişi, erkek” seçeneklerinin yanında “ikilik-dışı” ve “başka bir cinsiyet” seçeneklerine de yer veriliyor. Scratch Eğitim Programı’nı dünyada 200 milyon çocuk, Türkiye’de ise 11 bini aşkın çocuk kullanıyor.

BTK 2017'de kuruldu

2017 yılında kurulan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK), 2 yıl önce eğitim programına aldığı Scracht Eğitim Programı LGBTİ sapkınlığına açıkça çanak tutuyor. Çocuklarımızın açıkça ifsat edildiği Amerika’daki Massachusetts Institute of Technology (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) tarafından 8-16 yaş arası çocuklara robotik kodlama eğitimi için geliştirilen Scratch Eğitim Programı’nda kullanıcıların bilgilerinin alındığı bölümde cinsiyet için “dişi, erkek” seçeneklerinin yanında “ikilik-dışı” ve “başka bir cinsiyet” seçeneklerine de yer veriliyor.

BTK, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde, online programlarla teknoloji ve bilişim alanlarındaki eğitime katkı sunmak amacıyla kuruldu.

Aylık Baran Dergisi bayramlaşma Aylık Baran Dergisi bayramlaşma

Bilgi ve İletişim Kurumu’nda LGBT sapkınlığına çanak tutan bu yazılımı denetleyecek birisi yok muydu? Yahut denetlendi de göz mu yumuldu? Devlet, bu kurumu incelemeye alıp gereğini yapacak mı?