Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet'indeki Fazıl Polat Paşa Camii İmamı, Faruk Seçkin isimli şahıs Doğu Akdeniz Üniversitesinde Güzel Sanatlar Bölümü öğretmeni olan Hristiyan Aleksandr Zabolotkov'un ölümü vesilesi ile "Dinlerarası Diyalog" çalışmalarına hizmet eden bir paylaşım yaptı.

Faruk Seçkin yaptığı paylaşımda Aleksandr için "Rabbim cennetinde buluştursun" ifadelerini  kullanarak müslümanların en temel itikad kaidelerinden olan İslam ile müşerref olmayanların cennete gidemeyeceği kaidesini çiğneyerek Müslümanlığa sığmayacak hezeyanlarda bulundu.

Soruyoruz...

Seçkin, her cuma hutbede okunulan "yeryüzünde tek din islamdır" ayetini acaba iman etmeden mi okuyordu?

Madem iman etmeyer bu ayetleri okuyor bu şahsın müslümanlara imamlık yapması ne ile izah edilebilir?

Diyanet işleri ayetlere inanmayan böyle imamları nasıl görevde tutar?

Fetö'nün başlattığı "Dinlerarası Diyalog" çalışmalarının son dönemlerde pek çok vesilelerle diriltilmeye çalışıldığını görüyoruz.

Fetö ile mücadeleden bahsedenler işin en mühim ve en tehlikeli olan din tahribi boyutuna niçin el atmazlar?

Yoksa Fetö şeklen tasfiye edilse de zihniyeti hala Diyanet camiasında hüküm mü sürmektedir? Elbette bu sorunun cevabı malum… Fettoş zihniyeti siyasetten diyanete her sahada hâlâ cari.

Şu ikazı yapıyoruz; nasıl ki bu millet Fetö'nün itlerini meydanlarda kovaladı elbet devlet müdahale etmediği takdirde zihniyetini de kendi eli ile tasfiye edecektir.

Sözde imam Faruk Seçkin'in "Dinlerarası Diyalog" içerikli paylaşımı:

Haber-Yorum: Harun Şimşak