Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, petrol boru hatlarından petrol çalan şebekeyi, "Sondaj operasyonu" ile çökertti. 500 kadar polisin katıldığı operasyonda 16 şüpheli çok sayıda silahla birlikte yakalandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, organize bir şekilde boru hatlarından ham petrol çalan silahlı suç örgütünü 2 ay takip etti. Örgütün tüm hareketliliğini kaydeden polis, şebeke elemanlarının petrol borularına hazırladıkları özel düzenekleri yerleştirerek bir vanayla hattın dışına petrol akışını sağladıkları belirlendi. Arıtma tesisindeki mühendisler petrol basıncındaki değişikliği fark edince durumu polis bildirdi. Polis, teknik ve fiziki takip sonucu şebeke üyelerinin adres ve kimlik bilgilerine ulaştı. Büyük bir gizlilik içinde sürdürülen operasyonda birçok eve eş zamanlı operasyon yapıldı. 16 şüpheli gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Şebeke üyelerinden ele geçen çok sayıda silahla incelenmek üzere Kriminal Laboratuarına gönderildi.

Varilleri ham petrol ile doldurarak gizli depolara nakleden şebeke üyeleri, dikkat çekmemek için ağaçlık bölgede özel depolama alanı kurdu.

70 TON VARİL PETROL ELE GEÇİRİLDİ

Polisin büyük bir hassasiyetle yürüttüğü operasyona 500 kadar polis katılırken, jandarmada destek verdi. Ekipler, petrolün depolandığı yaklaşık 70 ton varil petrol ele geçirdi.

Akşam