İstanbul’un merkezinde de şiddetli biçimde hissedilen, saniyelerce süren bir deprem meydana geldi. Paniğe neden olan depreme ilişkin Kandilli Rasathanesi ve AFAD'dan art arda açıklamalar yapıldı.

BÜYÜKLÜĞÜ 5.9, MERKEZ ÜSSÜ DÜZCE

Afet ve Acil Durum Yönetimi BaşkanlığI'nın (AFAD) verilerine göre saat 04.08'de meydana gelen depremin merkez üssü Düzce Gölyaka.

Zeminden 6.81 kilometre derinlikte meydana gelen Düzce merkezli deprem İstanbul, Bolu, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa, Zonguldak, Bartın ve İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedildi.

Kandilli Rasathanesi de depremin büyüklüğünü 5.9 olarak açıkladı. Kandilli'nin verilerine göre deprem 6.5 kilometre derinlikte gerçekleşti. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü daha sonra 6.0 olarak revize etti.

Düzce'de depremin ardından enerji nakil hatlarında kesinti meydana gelirken, sarsıntıyla büyük korku ve panik yaşayan vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı.

BAZI VATANDAŞLAR YÜKSEKTEN ATLADI

Düzce’de korkuya kapılan bazı vatandaşlar yüksekten atlama sonucu yaralandı. Bazı binalarda çatlaklar oluştu. Polise binalardan kopan beton parçalarının park halindeki araçların üzerine düştüğü yönünde ihbarlar geldi.

Deprem nedeniyle araçlarına yakıt almak isteyenler, akaryakıt istasyonlarında yoğunluk oluşturdu.

DÜZCE BELEDİYE BAŞKANI'NDAN İLK AÇIKLAMA

Depreme ilişkin konuşan Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, “Çok şiddetli hissettik. Herkes sokaklarda, insanların evlerin dışında, az önce artçı bir deprem daha oldu. Ekiplerimiz dışarıda, tespit çalışmaları yapılıyor. Elektrikler kesik, şu ana kadar bize ulaşan bir yaralanma ve ölüm haberi yok” açıklamasını yaptı.

SOYLU: ULAŞAN CAN KAYBI BİLGİSİ YOK

"Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan can kaybı bilgisi bulunmamakta"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Twitter hesabından, "Düzce'nin Gölyaka ilçesinde, saat 04.08'de gerçekleşen 5.9 büyüklüğünde deprem'n ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Ekiplerimizin saha taraması devam etmektedir. Hemşehrilerimize geçmiş olsun." bilgisini paylaştı.

VALİ YERLİKAYA: KONUYU TAKİP EDİYORUZ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "AFAD verilerine göre saat 04.08’de Düzce Gölyaka merkezli 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem İstanbul’dan da hissedilmiştir. Konuyu takip ediyoruz. Allah, her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun." ifadesini kullandı.

BAKAN KOCA'DAN YENİ AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama yaralı sayısına ilişkin son bilgileri paylaştı.

Koca, "Düzce Gölyaka merkezli, birçok ilimizde hissedilen 5,9 büyüklüğündeki depremde; Düzce’de 1’i ağır 32, İstanbul’da 1, Bolu’da 1, Zonguldak’ta 1 kişi olmak üzere şu anki bilgilere göre yaralı sayısı 35’tir. Sağlık kurumlarımızdaki yaralıların tedavileri devam ediyor" açıklamasında bulundu.

BAKAN SOYLU’DAN UYARI
Depremin merkez üss Düzce’ye giden Bakan Soylu, artçı sayısını ’70’in üzerinde’ diye verdi ve artçıların süreceğini belirterek, “Hasarlı binalarda durmamak lazım” dedi.

Öte yandan deprem nedeniyle kesilen elektrik 07.00 itibarıyla yeniden verilmeye başladı.