İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu yıl “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” temasıyla kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”nda din görevlileriyle bir araya geldi.

Davete; 39 ilçeden Diyanet’e bağlı camilerde görev yapan din görevlilerinin yanı sıra yaklaşık 600 kadın ve erkek din görevlisi katıldı.

Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinlik, İBB Karacaahmet Mezarlıklar Müdürlüğü imam-hatibi Mehmet Şahin’in okuduğu Kur’an tilaveti ile başladı.

Kur’an tilavetinin ardından İmamoğlu bir konuşma yaptı.

İmamoğlu, “Kur’an’ın ve sünnetin ruhuna zıt örneklere karşı, camilerimizi İslâm’ın irşat yuvalarına dönüştürmek hepimizin vazifesi. Peygamberimizin dünyaya teşrifi, aslında insanlık tarihine altın harflerle geçen bir sosyal, siyasal, ahlaki dönüşümün habercisiydi. Peygamberimizin en önem özelliği el-emin olmasıydı. Karşıtları dahi onun emanete riayet ettiğinden, sorumlulukları ehline, liyakat sahiplerine verdiğinden emindiler. Adil olmayı ahlakın merkezine yerleştiren Kur’an’ı, hayata tatbik ederek hepimize örnek olan Peygamberimizin bu sünnetini, sizler, toplumun farklı kesimlerine ulaştırarak irşat görevini ifâ ediyorsunuz.” dedi.

Söyledikleriyle yaptıkları arasında dağlar kadar fark olan İmamoğlu ve avanesine teklifimizi yineleyelim; Madem Kur’an’ın ve sünnetin ruhuna aykırı örneklere karşı mücadele etmeliyiz diyorsunuz, öyleyse ilk hesaplaşılması ve mücadele edilmesi gereken de Kur’an’ın ve sünnetin ruhuna aykırı Batıcı Kemalist rejim ve banileridir.