Suç örgütü elebaşı olduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker'in sosyal medya paylaşımlarını yapan Emre Olur geçtiğimiz günlerde tutuklandı.

Arnavutluk'ta yakalandıktan sonra Türkiye'ye iade edilen Olur'un İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

Olur, buradaki işlemlerinin ardından Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi.

Soruşturmayı yürüten savcılığa çıkarılan Olur, ifadesinin ardından "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe gönderildi.

Olur hakkında düzenlenen sevk yazısında, şüphelinin suç örgütü lideri Sedat Peker ile yakın ilişkisi içerisinde olduğu, örgüt liderinin WhatsApp üzerinden kendisine gönderdiği Tweet dizisini paylaştığı, örgüt liderinin kaldığı otelde ve villada 7,5 ay kadar birlikte kaldığı belirtildi.

Emre Olur’un savcılığa verdiği ifade tutanağı ise şöyle:

“…Benim kendi hesapların üzerinden Sedat Peker ve çevresindekilere yönelik destek mahiyetinde olabileceği değerlendirilen tweetlerimi cahillik neticesinde atığımı kabul ediyorum.

Bu tweet atma eylemlerinin suç niteliği olabileceğini değerlendirmediğim için bu şekilde cahilliğimden tweet atmış oldum.

Ben Sedat Peker ile bu şekilde tanıştıktan sonra örgütsel herhangi bir eyleme iştirakim olmadı, Sedat Peker’in Türkiye'den yurt dışına ilk çıktığı Makedonya ve Karadağ'da odluğu süre şartında yaklaşık 7 buçuk ay kadar birlikte ayni otelde kaldık, daha sonra ben Türkiye'ye geri döndüm, bir müddet ailemle beraber Türkiye'de yaşadım…”