Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazının ardından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan seçimin 14 Mayıs'a çekilme tartışmaları ile ilgili olarak "Seçimle ilgili yetkinin kimde olduğunu bilmeyecek kadar cahillerin eline kaldık. Şu anda cumhurbaşkanı Erdoğan'dır. Kararnameyle 60 gün önceden bu işin ilanını yapar." dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar:

Barajlar yapmak suretiyle bunun önlemini alır. Bunlar anlık adımlar değil. Tedbirlerin çok önceden alınması gerekiyor.

Barajlar yapmak suretiyle bunun önlemini alır. Bunlar anlık adımlar değil. Tedbirlerin çok önceden alınması gerekiyor. Barajlar yaptık yapıyoruz. Büyükşehir belediyelerinin sorumluluğundadır. Barajlar yapması gerekir. Biz İstanbul'da belediyeyken barajlar yaptık ve güçlendirdik. Şimdi de aynı şeylerin yapılması gerekiyor. Şu anda oranlar ciddi biçimde düşmüş durumda. Yusufeli Barajı'nın doluluk oranı artmış durumda. Bu işin tek tedbiri barajlardır. Bunun dışında bir tedbir söz konusu değil.

Seçim açıklaması

Seçimle ilgili yetkinin kimde olduğunu bilmeyecek kadar cahillerin eline kaldık. Şu anda cumhurbaşkanı Erdoğan'dır. Kararnameyle 60 gün önceden bu işin ilanını yapar. YSK kronolojik yapıyı çalıştırır. Diyelim Martın 10'unda ondan son 60 gün çalışmaya başlar. Bunu da YSK takip eder. Bunlar bu işin farkında değil ama 14 Mayıs'ı konuşmaya başladılar. Bu olumlu bir adımdır.

The Economist ve Yunanistan

Türk medya mensubu olarak Economist'in yorumuna evet diyor musunuz? Türkiye'nin geleceğini İngiliz dergisi mi tayin ediyor. Türkiye'nin geleceğini İngiliz dergi tayin edemez.

Miçotakis'in söylemleri bölgenin kaderini belirlemeye yeterli değildir. Adaların silahlandırılması gibi bir şey yoktur. Ama bunlar şu an adaları silahlandırıyor. Anlaşmalara ters adımlar atmaktadırlar. Biz vakti geldiğinde gerekli olanı söylüyoruz.