Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen İstanbul'un Fethinin 569. Yılı Kutlamalarına ve Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi İlk Fidan Dikim Töreni'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "(Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi) Aldığım resmi rakamlarla şu anda 560 bin kişi karşımda bulunuyor." dedi. Müjdeli fethin Fatih Sultan Mehmet Hazretleri’ne nasip olduğunu belirten Erdoğan, Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in Gençliğe Hitabe’sinde yer alan “Zaman bendedir, mekân da bana aittir” sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üstad’ın Destan’ında yer alan şu dizelere yer verdi:

“Durun kalabalıklar, bu cadde çıkmaz sokak!

Haykırsam, kollarımı makas gibi açarak

Durun, durun, bir dünya iniyor tepemizden

Çatırtılar geliyor karanlık kubbemizden

Çekiyor tebeşirle yekun hattını afet

Alevler içinde ev, üst katında ziyafet!

Durum diye bir laf var, buyurun size durum

Bu toprak çirkef oldu, bu gökyüzü bodrum!

Bir şey koptu benden, şey, her şeyi tutan bir şey

Benim adım bay Necip, babamın ki Fazıl bey

Utanırdı burnunu göstermekten sütninem

Kızımın gösterdiği, kefen bezine mahrem”

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üstad Necip Fazıl’ın mısralarını okuduktan sonra “Akdeniz, Ege, Libya, Kırım ve Ukrayna’da durun kalabalıklar diyoruz. Bosna’dan Filistin’e kadar durun diyoruz! Doğu Türkistan’da ve Arakan’da da dur diyoruz. Karanlık kubbenin ülkemizdeki aparatlarına da durun diyoruz!” ifâdelerini kullandı.

“Gelin ülkemizi, 2023 hedeflerine beraber oluşturalım” diyen Erdoğan, “Fethin 600. yılına adadığımız 2053 vizyonuyla beraber buluşalım.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.