Erzurum'da sivil toplum kuruluşları, Allah Resûlü’ne hakaret eden Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi Uğur Kutay'a tepki gösterdi.

Lalapaşa Camii’nde öğle namazının ardından bir araya gelen Erzuzum İmam Hatipliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ER-İHYA-DER) üyeleri, basın açıklamasında bulundu.

Grup adına bildiriyi okuyan ER-İHYA-DER Başkan Yardımcısı Selçuk Aydın, dernek olarak, kendini bilmezlere karşı maddi ve manevi tüm gerekenleri yapacaklarını söyledi.

Aydın, şunları kaydetti:

"Bu noktada bizim tarafımız bellidir. İslam ve peygamber efendimiz ilelebet bizim kırmızı çizgimizdir. Bilinmelidir ki yüce Allah'ımız Kur'an-ı Kerim'de 'müminler kardeştirler' buyurmuştur. Biz de bütün ümmeti Muhammed'i bu davada, bu uğurda tek ses ve kardeş olmaya davet ediyoruz. Dernek olarak buradan savcılığa geçip suç duyurusunda bulunacağız. Katılmak isteyenler bireysel olarak suç duyurusunda bulunup sesimize ses olabilirler."

Grup üyeleri, basın açıklamasının ardından tekbir getirip dua etti.

Erzurum Sivil Toplum Platformundan yapılan açıklamada ise Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesinde öğretim görevlisi ve Birgün Gazetesi yazarı Uğur Kutay'a sert tepki gösterdi.

Açıklamada şunlar söylendi:

"Uğur Kutay'ı şiddetle kınıyoruz. Kendisini kaybeden bu müfterinin gerekli cezayı alması için yetkililere çağrıda bulunuyoruz. İslam karşıtı, bu akıl tutulması yaşayan öğretim görevlisi kişinin hakkında derhal adli işlem başlatılmasını, en ağır cezayı almasını bekliyoruz. Bu aziz dine saygısızlığın farklı varyasyonlarını yaşadığımız şu zamanlarda, yargı makamları gerekeni yapmalıdır."