Hakkında 7 bini aşkın şikayette bulunulan Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Birgün Yazarı Uğur Kutay için başlatılan soruşturmada savcılık görevsizlik kararı verdi. Kararda ceza soruşturmasının rektörlüğe ait olduğu ifade edildi.

Peygamber Efendimiz'e (sav) hadsizce hakaret eden Kutay hakkında "Halkın Bir Kesiminin Benimsediği Dini Değerleri Alenen Aşağılama" suçundan, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatılmıştı.

Dosyası Rektörlüğe gönderildi!

Savcılıkça, 2547 Sayılı Yüksek Öğretim Kanunu’nun öne sürüldüğü soruşturmada, "Öğretim Elemanları, Fakülte, Enstitü ve Yüksek Okul Sekreterleri hakkında, Üniversite Yönetim Kurulu Üyeleri arasından oluşturulacak 3 kişilik kurul karar verir" denilerek görevsizlik kararı alındı.

Kutay hakkındaki görevsizlik kararı yazılarak dosyanın Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğü'ne gönderilmesi kararlaştırıldı.

Portre indirmeye görevden alma!

‘Adamına göre’ işleyen hukuk sistemine sahip olan ülkemiz idaresi Atatürk portesi indirilmesine ise ortalığı birbirine katmıştı.

29.11.2022 tarihinde Alaplı Aşağıdağ köyü Sağlık Ocağının duvarındaki Atatürk Portresi ve Gençliğe hitabe levhalarını kaldırtıp, kazan dairesine attırdığı iddia edilen görevli doktor A. Ş. Süratle açığa alınmıştı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Av. Hakan Uysal tarafından yapılan şikayet neticesinde Zonguldak Valiliği tarafından hakkında idari soruşturma açıldığı öğrenilen Ahmet Ş. hakkında ayrıca Alaplı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığı bildirilmişti.

Bu ülkenin esas figürleri olan Müslümanların baş tacına edilen hakaretler rahatlıkla ‘yetki tartışması’ içerisinde değerlendirilebiliyorken bir portrenin indirilmesi ile akan suların tamamı durup derhal müdahale ediliyor.