İHH İnsani Yardım Vakfı, Tayland’da yaşanan sel felaketinin ardından ülkeye yönelik yardım çalışmaları başlattı. Çalışmalar kapsamında, 170 aileye yastık, battaniye ve yorgandan oluşan barınma kiti ve 292 aileye de gıda kumanyası dağıtıldı.

Tayland’da 25 Şubat’ta başlayan ve 3 gün süren yoğun yağışlar sonucu sel felaketi yaşandı. Narathiwat, Yala, Nakhon Si Thammarat, Phatthalung, Pattani, Songkhla ve Trang’da etkili olan selden 60 bin 645 kişi etkilendi, 6 kişi ise hayatını kaybetti.

12 bin 129 ev hasar gördüğü sel sonrası bölgede acil olarak gıda kumanyası, yorgan ve battaniye gibi malzemelere ihtiyaç duyuluyor.

Battaniye ve gıda desteği

İHH İnsani Yardım Vakfı, doğal afetten etkilenen Taylandlılar için yardım çalışmaları başlattı. Çalışmalar çerçevesinde 170 aileye yastık, battaniye ve yorgandan oluşan barınma kiti ve 292 aileye de gıda kumanyası dağıtıldı.

Destek olmak için

İHH aracılığıyla selden etkilenenlere yardımda bulunmak isteyen bağışçılar, PATANI yazıp 3072’ye göndererek 10 TL, 4072’ye SMS göndererek 50 TL yardımda bulunabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise İHH’nın internet sitesi üzerinden ya da banka hesapları yoluyla açıklama kısmına PROJE KODU 16221 yazarak destek olabiliyor.