Bir grup müslüman avukat İhsan Şenocak'ı tehdit eden faşist Zafer Partisi'nin kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulundu.

Suriyeliler başta olmak üzere göçmenlere yönelik açıklamalar ile tüm faşistliğini ortaya çıkaran Ümit Özdağ yönetimindeki Zafer Partisi'nin Bursa İl Başkanlığı İhsan Şenocak'a "sığınmacılardan sonra sıra size gelecek. Gerekirse zorla." sözleri ile İhsan Şenocak'ın şahsında tüm müslümanları hedef göstermişti. 

Avukatlar Ömer Faruk Ceylan, Cengiz Yılmaz, Mehmet Mustafa Özünver ve Musab Özkan ile Yakup Özünver, Fıkıh Doktoru İhsan Şenocak'ı tehdit eden Zafer Partisi için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunarak basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

"Bu ırkçı, saldırgan, ötekileştirici köhne zihniyetin 21. yüzyılda hala devam ediyor olması ciddi bir sorun teşkil etmektedir."

“İhsan Şenocak Hoca, malumunuz ülkemizin yetiştirdiği çok değerli bir ilim adamıdır. İslami ilimler alanındaki çalışmaları, gerek Müslüman halkımız gerekse de genişçe bir akademik camia tarafından sürekli taktirle takip edilmekte ve birçok çalışmada kaynak kabul edilmektedir. Bu noktada, İslam Alimlerine karşı hazımsızlık, Hz Muhammed (SAV) dönemindeki müşriklerden, günümüze kadar her dönemde olmuştur.”

"Herkes hukuk karşısında haddini hududunu bilmek zorundadır. Anayasa'da 68/4'e göre, siyasî partiler eylemleriyle, insan haklarına, hukuk devleti ve demokratik cumhuriyet ilkelerine uygun davranmalı, herhangi bir diktatörlüğü savunmamalı ve yerleştirmeyi amaçlamamalı, suç işlenmesini teşvik etmemelidir."