Gençlik ve Spor Bakanlığınca "Konya 2021 İslami Dayanışma Oyunları" adı altında İslam’la zerrece alakası olmayan bir organizasyon düzenlendi. İslam’ın adının ayaklar altına alındığı spor organizasyonunda yarı çıplak sporcular İslami dayanışma adı altında sporlarını yaptılar.

56 ülkeden ve 4 binden fazla sporcunun katılan organizasyonun açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer bazı devlet başkanları yer aldı. Bu rezalete el birliğiyle destek olanların hiçbir şekilde de yüzleri kızarmadı. Müslüman halkın tepkisine rağmen bu aşağılıkça organizasyondan veya isminin değiştirilmesinden geri adım atmadılar. Ayrıca organizasyonda İslam düşmanı, LGBT'li sapıklar da yer aldı. 

İslam’ın isminin böylesi ahlaksız organizasyonlara alet edilmesine İhsan Şenocak hoca tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından şunları dile getirdi:

“İslam’a alakalı bir mevzuda ulemanın susması onu onaylaması anlamına gelir. Yarı çıplakların katıldığı organizasyona “İslami Dayanışma Oyunları” deniliyor, İslam’la alay ediliyor DİYANET ve ulema susuyor. Ey yetkililer! Unutmayın ki İSLAMIN sahibi Allah’tır(cc). O, dinini korumaya kadirdir.

Bir ameliye her yönüyle Kur’an’a ve Sünnete uygunsa İSLAMÎdir. İslamî hükümlerin yok sayıldığı bir etkinliğe “İslamî Dayanışma Oyunları” adını vermek, ümmetin kızlarına yarı çıplak olmak İslam’a uygundur,demektir. Yetkililer,İslam’a uymayan oyunlardan İSLAM kelimesini çıkarmalıdır.

Bir ameliye her yönüyle Kur’an’a ve Sünnete uygunsa İSLAMÎdir. İslamî hükümlerin yok sayıldığı bir etkinliğe “İslamî Dayanışma Oyunları” adını vermek, ümmetin kızlarına yarı çıplak olmak İslam’a uygundur, demektir. Yetkililer, İslam’a uymayan oyunlardan İSLAM kelimesini çıkarmalıdır.”