1804-1805’te İstanbul-Fatih’e inşa edilen III. Selim Han Çeşmesi’ni çöplüğe çevirdiler.

Sosyal medyadan, “Bu nefis çeşme hakkında onlarca kez paylaşım yaptım; ama görüyorsunuz ki hâlâ çöplük olarak kullanıyor” diye son derece yerinde bir sitemde bulunan Mehmet Dilbaz, “Eğer çeşmeyi koruyamıyorsanız, sivil tarih gönüllüleri olarak sizin yapamadığınızı biz yapmaya talibiz” açıklamasında bulundu.

Dilbaz, “Bıraktığı eserlere kıymet veren, yürekten sahip çıkmak isteyen kamu kurumu çıkıp da şu rezilliğe ses çıkartmıyorsa, her gün o sokaklarda dolaşan zabıtalar şu çöpleri döken cahillere bir ceza yazmıyorsa, o çöpleri dökeni tespit edecek bir güvenlik kamerası kurmaktan aciz ise devlet, biz yaparız” dedi.

Dilbaz’ın paylaşımının altına cevap veren Fatih Belediyesi, “Bahse konu çeşme ve çevresinde ekiplerimiz tarafından saat başı temizlik çalışmaları yapılmaktadır. Teşekkür ederiz.” diyerek cevap verdi.

Ancak bu ayıp saat başı temizlikle ortadan kaldırılamıyor. Zira çeşme hemen her gün çöp olarak kullanılıyor. Cezai müeyyide uygulanmalı, gerekiyorsa o çöpü oraya atanlar ifşa edilmeli ki; bir daha aynı terbiyesizliği yapmaya cüret edemesin!