Fransız dergisi Charlie Hebdo'nun İran lideri Ali Hamaney'e yönelik karikatürleri, İstanbul'da protesto edildi. İrancılar Şii rejimin liderine sahip çıktı.

Beyoğlu’nda İstanbul Sanayi Odası (İSO) arkasında toplanan Ümmet-i Vahide inisiyatifi üyeleri, Fransa, İsrail ve ABD aleyhinde sloganlar attı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Hasan Muhsin Telek, daha önce Allah Resûlüne yönelik hakaret içeren karikatürleri ve Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırıları hatırlatarak, Müslümanların mukaddesatına yönelik saldırıların sürdüğünü belirtti.

Müslümanların Kur’an ve Resulullah yolunda tek bir ümmet ve kardeş olduğunu ifade eden Telek, “Batılıların geçmişte haçlı savaşlarıyla, İslam ümmetine ve mukaddesatımıza karşı, bütün İslam dünyası gibi, ülkemiz ve milletimize karşı nasıl vahşice ve barbarca saldırı ve katliamlar gerçekleştirdiklerini, işgal ettikleri İslam topraklarında nasıl soykırımlar yaptıklarını hiç unutmadık. Özellikle, Fransız haçlı devletinin Cezayir işgaliyle Müslüman Cezayir halkına karşı neler yaptıklarını hiç unutmadık, asla unutmayız.” dedi. Boy boy Hamaney fotoğraflarıyla “İslâm’a saldıranlar karşılıksız kalmayacak” yazılı pankartlar açıldı.

Şiilerin de hak yola nifak ve fesat soktuğunu, sahabilere Çarli Hebdo’culardan aşağı kalmaz hakaretler ettiklerini, Müslümanlara Suriye ve Yemen gibi ülkelerde Batılıları imrendirecek zulümler yaptıklarını bilmesek, “ümmetçilik ve vahdet” nâralarına belki çok az inanabilirdik.