Sözcü yöneticileri, işten atma tehdidiyle gazetecileri Sendika’dan istifa etmeye zorlamış, anayasayı çiğneyen yöneticiler hakkında yasal işlem başlatılmıştı.

Sözcü yönetimi, sendikal örgütlenmeyi engellemek için 3 üyesini işten atmış, onlarca üyesini de zorla istifa ettirmişti.

2021 yılında Türkiye Gazeteciler Sendikası bir açıklama yapmış ve açıklamada, “Sözcü Gazetesi yöneticileri, lafa gelince ülkede hukuku, demokrasiyi, özgürlükleri savunuyor. Birçok yazarı, çalışanı, hatta sahibi hukuksuz bir şekilde yargılanan ve bu nedenle sendikamızdan her dönemde dayanışma gören Sözcü yönetimi kendi çalışanlarının anayasal hakkını yok sayıyor.

Anayasayı çiğneyen, çalışanlara sendikadan istifa etme baskısı yapan bu yöneticiler bir an önce mevcut tutumlarından vazgeçmelidir. Medya yöneticilerine çalışanın hakkına saygı duymayı öğreteceğiz.” demişti.

İşçileri tehdit eden ve işten çıkaran Sözcü’ye şimdi de pişkince Büro İş Sendikası tarafından “Emekçiye Destek” ödülü verildi.

Ödül verilme sebebi de sendikal faaliyetlere destek verme olarak gösterildi.

Sözcü Ankara Haber Merkezi'nde foto muhabiri olarak çalışan Yavuz Alatan, ödülünü Büro İş Genel Başkanı Alay Hamzaçebi'den aldı.

Hamzaçebi, Alatan'a ödülünü verdi ve, “Sözcü Gazetesi her zaman emekçilerin yanında oldu. Yavuz Alatan ezilen sömürülen, haksızlığa uğrayan emekçilerin güçlü sesine her zaman yanımızda durarak ve haberleştirerek destek verdi. Bu katkıyı ödüllendirmek istedik. Sözcü gazetesi kadar hiçbir medya kuruluşu etkinliklerimizi takip etmedi. Bunu unutmamız mümkün değil.” dedi.