İşgal devleti İsrail'in Başbakanı Naftali Bennett, İsrail ve Filistin coğrafyasında son dönemde artan gerilimden Hamas'ı sorumlu tuttu.

İşgal hükümetinden yapılan açıklamaya göre, işgal devleti İsrail'in Başbakanı Naftali Bennett, işgal altındaki Kudüs'te "son bir hafta içinde" yaşananları "Hamas öncülüğünde İsrail aleyhine bir kampanya" şeklinde tanımladı.

Bennett, işgal bölgesindeki tüm halkların; Yahudi, Müslüman, Hristiyanların kutsal günlerini güven içinde geçirmesi için elinden geleni yaptığını savundu.

"Yalanlara ve Yahudilere karşı şiddete katılmama çağrısında" bulunan Bennett, uluslararası kanunlara göre doğusu işgal altındaki Kudüs'ün "herkese açık kalacağı" vaadinde bulundu.

İsrail'in güneyinde saldırı alarmları çaldı

Bu arada işgalci İsrail ordusu, Demir Kubbe sisteminin Gazze'den ateşlenen bir roketi imha ettiğini açıkladı. Olay sırasında İsrail'in güneyinde saldırı alarmlarının çalındığı belirtildi.

Gazze'deki Filistinli silahlı direniş gruplarından olaya ilişkin henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

Mescid-i Aksa'ya baskınlar arttı

İşgalci Yahudiler, 15 Nisan Cuma günü başlayan ve bir hafta sürecek Hamursuz Bayramı'nda Mescid-i Aksa’ya yönelik baskınlarını artırdı.

İşgalci Yahudi gruplara Aksa'ya baskınlarında işgal polisi de eşlik ediyor.

Mescid-i Aksa'ya cuma günü sabah namazının ardından baskın düzenleyen işgal güçleri, içeridekilere ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve kauçuk kaplı mermiyle müdahale etmişti.

Aksa'ya cuma ve bu sabah da baskın düzenleyen işgal polisi, Filistinlileri zorla dışarı çıkarmış ve Harem-i Şerif'in kapılarını Filistinlilere kapatmıştı.

Ürdün'e bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, bugün 561 Yahudi işgalcilerin işgalci İsrail polisi'nin korumasında Mescid-i Aksa'ya girdiğini açıklamıştı.