Zonguldak'ta Mevlid kandilinde camiye ayakkabılarıyla girerek cemaate hakaret eden ve daha sonra polis ekiplerince gözaltına alınan kadına, adli kontrol tedbirleri uygulandı.

Valilikten yapılan açıklamada, Mevlid Kandili dolayısıyla Uzun Mehmet Camisi'nde düzenlenen program sırasında camiye ayakkabılarıyla giren Ö.D'nin cemaate hakaret ettiği belirtildi.

Olay sonrası Ö.D.'nin gözaltına alındığı bildirilen açıklamada, inceleme sonucu şüphelinin Samsun ve İstanbul'da ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde tedavi gördüğünün belirlendiği ifade edildi, şüpheli hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan adli işlem başlatıldığı kaydedildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

2009 yılında Malatya Yeşilyurt ilçesine bağlı Kadiruşağı mahallesinde meydana gelen bir olayda, bir inek okul bahçesindeki "Atatürk"e ait büstü kırması sonucunda, hakkında açılan soruşturmadan dolayı başka bir köye sürgün edilmişti. M. Kemal'in büstünü kıran ineğin dahi sürgün edildiği memleketimizde ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinden birinde bir süre yatmış olmanın İslâm'a ve Müslümanlara hakaret etmek için yeterli sebep teşkil ettiği hukuk nezdinde tescillenmiş oldu.