Sosyal medyada, İstanbul Teknik Üniversitesi’ndeki (İTÜ) Pakistanlı misafir öğretim üyeleri gündem oldu. Kendini bilmez İslâm düşmanı ve ırkçı güruh her fırsatta olduğu gibi sırf sakalından ötürü hocaları hedef aldı.

Mâlum güruh, “Molotof kokteylinin nasıl yapıldığını öğretiyorlarmış” ve “Militan yetiştirecekler sanırım” gibi laflar etti.

Doç. Dr. Aamir Hamid, Pakistan’ın başkenti İslamabad’da bulunan Quaid-i-Azam Üniversitesi mezunu ve öğretim üyesi.

Matematik, matematik mühendisliği, hesaplamalı akışkanlar dinamiği, akışkan-yapı etkileşimi, nano maddeler, sayısal çözümleme ve birçok konu üzerine çalışmaları bulunuyor.

Dr. Aamir Hamid’in makaleleri, internette 600 kereden fazla alıntılandı.

İslamabad Quaid-i-Azam Üniversitesi, “dünyanın en iyi 500 üniversitesi”nin içinde bulunuyor.

Doçent Dr. Farrukh Mazhar’ın nöral ağ (Yapay sinir ağları, insan beyninin bilgi işleme tekniğinden esinlenerek geliştirilmiş bir bilgi işlem teknolojisi), havacılık, insansız hava araçları, tersine mühendislik gibi meselelerde uzmanlığı bulunuyor.

İHA motor pervanesi, tersine mühendislik, otopilot, veri sınıflandırması ve nöral ağ alanlarında çalışmaları var. Çalışmaları 111 kere alıntılandı.

Doçent Dr. Peyman Roodgar Saffari, nano maddeler, kompozit yapılar, ses iletimi vb. meselelerde çalışmalar yapmış.

Makaleleri 85 kere alıntılanan İranlı Dr. Peyman Roodgar Saffari, Tayland Thammasat Üniversitesi’nden mezun.

İTÜ'den açıklama

İTÜ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada hâdiseye dair: "Evrensel düzeyde bilim üreten köklü bir eğitim kurumu olan İTÜ için tek kriter bilimsel başarıdır." dedi.