İslâm âleminin en mukaddes gecesi, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde Müslümanlar aşk ve vecdle bu ehemmiyetli günü idrak etmeye çalışırken, Pegasus’un pespaye işçileri içkili masada İslâm’ın değerleriyle alay etmişti.

Çalışanlara tekrar alay etmelerini teşvik edecek şekilde komik cezalar verildi.

Pegasus çalışanı Onur T. hakkında 'Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suçundan 3 ay 22 gün hapis cezası verildi.

Rejimin putlarına hakaretin cezası 2 seneden başlarken İslam'a hakaretin cezasını 3 ay olarak belirlediler. 

Anadolu 57. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına tutuksuz sanık Onur T. katıldı.

Sanık Onur T, savunmasında "sosyal medya hesabından söz konusu paylaşımı mizah amaçlı yaptığını belirterek, paylaşımının kesinlikle İslam dinine, inanlara veya Kadir Gecesi'ne yönelik aşağılama, dalga geçme ve küçük düşürme amacı taşımadığını" ifade etti.

Basit yargılama usulüne göre görülen duruşmada kararını açıklayan mahkeme, sanık hakkında "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan 3 ay 22 gün hapis cezası verdi.

Sanığın suçtan önce sabıkasının bulunmadığını, duruşmadaki tutum ve davranışlarını göz önünde bulunduran mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Mahkeme kararının gerekçesinde, "Kadir Gecesi'nin, İslam dini ve İslam'a inananlar için dini bir değer olduğu belirtilerek, sanığın İslam inancına mensup kişilerce kutsal kabul edilen Kadir Gecesi'nde yaptığı paylaşımın, İslam dinince kutsal sayılan değerleri aşağılama niteliğinde olduğu" vurgulandı.

İslam düşmanı sanığın yaptığı tavır, "toplumun birlikte yaşama duygusuna zarar verme niteliğinde ve toplumsal barışı bozmaya elverişli olduğu" kaydedildi.