Her yıl dünyanın çeşitli yerlerinde Yahudi lobilerince düzenlenen "Uluslararası Holokostu Anma Günü" Türkiye'de bir Üniversite'de düzenlendi.

İşgal devleti İsrail'in İstanbul Konsolosluğu twitter hesabından yaptığı ve daha sonra kaldırdığı paylaşımda, İstanbul Üniversitesi'nde bir anma töreni gerçekleştirdiklerini duyurdu.

İsrail İstanbul Konsolosluğu twitter üzerinden yaptığı paylaşımda "Uluslararası Holokost'u Anma Günü vesilesiyle İstanbul Üniversitesi'nde bir anma töreni gerçekleştirildi. Törende Başkonsolos Vekilimiz Ehud Eitam Holokost'ta hayatını kaybedenlerin anısına bir mum yaktı." ifadelerini kullandı.

İstanbul Üniversitesi'nin ev sahipliği yaptığı Yahudi töreninin ilanı:

Üniversite yönetimine Üniversite içinden tepki!

İstanbul Üniversitesi'nde düzenlenen programa İstanbul Üniversitesi'ndeki öğretim üyesi Prof. Dr. Şinasi Gündüz karşı çıkarak "İstanbul Üniversitesi Holocost vesilesiyle bir anma töreni gerçekleştirmiş. Tam da İsrail güçlerinin Cenin'de 9 Filistinliyi katlettiği bir zamanda. Merak ediyorum İsrail'in Filistin'i işgali, Filistinlilere yönelik sistematik cinayet, baskı ve tecrid konusunda da bir toplantı düşünüyor mu?"

Prof. Dr. Şinasi Gündüz twitter paylaşımının silinmesi üzerine tekrar twitini hatırlattı.

Halkımızın çocuklarını adam olsun diye gönderdikleri Ünüversiteler bir Yahudi sever yetiştirme kurumu mudur?

Kardeşlerimize bunca zulüm yapılırken Müslüman Anadolu topraklarında kendine eğitim kurumu diyen bir müessese nasıl olur da kardeşlerimizin katledildiği gün Yahudi anma töreni düzenler?