Kasım ayı kira artış oranları ücretlere gelen zamları adeta yuttu. Ülke genelinde kirada bir yıllık artış oranı yüzde 168 oldu. Rekor ise yüzde 302 artışla Antalya’da. İstanbul’da 80 metrekarelik bir dairenin ortalama kirası 7528 liraya ulaştı.

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi'nin (BETAM) 2022 Kasım ayına ilişkin açıkladığı Kiralık Konut Piyasası Raporu’na göre, ülke genelinde kira yüzde 168 oranında artarak metre kare başına 67 TL oldu. Böylece kiralar TÜİK’in açıkladığı yıllık yüzde 84,4 olan enflasyon oranının yaklaşık iki katı arttı.

BETAM’ın ‘sahibinden.com’ sitesinde yer alan verilere göre hazırladığı rapora göre kiralık konut metrekare fiyatı İstanbul'da yüzde 147,7 oranında arttı. Metrakare birim fiyatı 94,1 TL olurken 80 metrekarelik bir dairenin kirası 7 bin 528 TL’ye çıktı. Kiralık konut fiyatlarındaki yıllık artış oranı kasımda İstanbul ve İzmir’de artarken Ankara’da geriledi.

Antalya, kasımda yıllık yüzde 302,3 artışla en yüksek kira artış oranının gözlemlendiği il oldu. Böylece Antalya’da kiralık konut fiyatları son bir yılda 4 katına yükselmiş oldu.