İsveç'te, Danimarkalı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan isimli alçağa Türkiye'nin Stockhom Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakma izni verildi.

İsveç'te geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmak için talepte bulunduğunu açıklayan İslam düşmanı Rasmus Paludan'a izin verildi. 2021'de ramazan boyunca Müslümanların yoğun yaşadığı mahalleler ve camilerin yakınlarında polis korumasında provokasyonlarına devam eden Paludan, Paskalya tatili boyunca İsveç'in başkenti Stockholm ile Malmö, Norköpin ve Jönköping kentlerinde eylemlerini sürdürmüştü.

Kuran-ı Kerim yakma alçaklığına izin veren İsveç'e Türkiye'den tepki üstüne tepkiler gelmeye başladı.

Yeniden Refah Partisi'den çağrı

Yeniden Refah Partisi, bugün saat 13:30’da Ankara’daki İsveç Büyükelçiliği önünde toplanma çağrısı yaptı.

Fatih Erbakan, yaptığı açıklamada, “İsveç'te sözde siyasetçi Rasmus Paluden'in Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakma eylemine izin verilmesini lanetliyor ve şiddetle kınıyorum. Dinimizi hedef alan bu kirli zihinlere karşı gereken mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğimize söz veriyoruz.” dedi.

Sosyal medyadan çağrı

Sosyal medyadan bir grup Müslüman ise 17.30’da İsveç Büyükelçiliği önünde toplanacaklarını açıkladı.

Yaptıkları açıklamada şunları dile getirdi:

Bugün İsveçli siyasetçi #RasmusPaludan'nın Türk BüyükElçiliği önünde Yüce Kitabımız Kur'an-ı Azimüşşân'ı yakma söylemine, #İsveç Devlet Yönetimi'nin bu eylemi özgürlük olarak adlandırması ve onay vermesi üzerine; SAAT 17:30'da ANKARA'da İSVEÇ BÜYÜK ELÇİLİĞİ önünde toplanacağız. Eğer ki; İsveç devleti eylemin önüne geçmez ise, olacaklardan müslümanlar sorumlu değildir. Yüce kitabımızın bir sayfasına dahi zarar verecek cesareti olan, her şeyi göze alır!”