1699’da Mehmet Paşa tarafından Kur’an okunması ve öğretilmesi için vakfedilen Taşhan’da içkili konserler düzenleyen firma kapılarına kilit vurdu.

2 ay önce Bülent Ersoy ve Fatih Ürek gibi kişilere içkili konserler düzenleterek işletmeye açılan ve Taşhan’ın vakfiyesine ihanet eden firma Amasya halkında tepki almıştı. 

Vakıf malına dokunan helak olur

Vakıf malını yiyenlerin, vakfın dışında kullananların, kendilerine gelir eden kimselerin hiçbir zaman yüzü gülmemiştir ve dünya-ahiretleri de her zaman rezil olmuştur. Dünyada iflas ettikleri gibi ahiretleri de iflastır. Ecdadımız da vakıf konusunda titiz davranmış, vakıfların çokluğuyla birlikte vakıf bedduaları da çokça yer almıştır. Vakıfları amacı dışında kullananlara nice beddua edilmiştir.

Hazine Vekili Hafız İsa Ağa'nın 1818 tarihli vakfiyesinde, "Vakıf gelirini haksız olarak yiyenler, dünya ve ahirette mutluluk yüzü görmesinler." demiştir.

Pertevniyal Valide Sultan'ın 1872 tarihli vakfiyesinde "Şayet bir nice zaman sonra vakfı değiştirmeye, bozmaya temayül eden olursa veya vakfın bozulmasına sebep olursa, yerleri ve gökleri yaratan ve bize bunca nimetleri veren Allah'ın kahır ve gazabına uğrasın. Dünyada ve âhirette rahat yüzü görmesin ve iki cihanda rezaletten kurtulmasın." denilmiştir.

Yine Sultan Fatih de, “…Bu vakfiyeyi kim değiştirirse; Allâh’ın, Peygamber’in, meleklerin, bütün yöneticilerin ve dahi bütün Müslümanların ebediyen LANETİ ONUN VE ONLARIN ÜZERİNE OLSUN, azapları hafiflemesin onların, haşr gününde yüzlerine bakılmasın.

Kim bunları işittikten sonra hala bu değiştirme işine devam ederse, günahı onu değiştirene ait olacaktır.

Allah’ın azabı onlaradır.

Allah işitendir, bilendir.” demiştir.