Dini içten yıkan, mezhepsiz, reformist Mustafa İslamoğlu ile dinsiz solcu Sadık Usta İslamoğlu’nun Akabe Vakfı’nda bir araya geldi.

Sadık Usta sosyal medya hesabından buluşmalarını duyurdu ve “Bugün, değerli Mustafa İslamoğlu ile Akabe Vakfında çok boyutlu bir sohbetten kare. Kendi adıma duyduklarımdan çok memnun kaldım. Bu türden sohbetleri derinleştirmemiz gerekiyor. Birbirimizi bir yere çekmek değil, birbirimizden öğrenmek ve ortak bir toplum olabilmeyi başarmak...” dedi.

Mustafa İslamoğlu da sosyal medyadan, “Biz de sevgili Sadık Usta beyle buluşmak ve bilişmekten memnun kaldık. Tanımlamadan tanışmak, yargılamadan konuşmak, telkin etmeden paylaşmak çok değerli.” diyerek karşılık verdi.

Her fırsatta İslam’a nefret kusan laiklerin belli ki tek anlaştıkları kesim, reformist mezhepsizler. Çünkü sözde Müslüman olan bu zümreler, Müslümanlara kindar ve gaddar iken sekülerlere ve onların kurduğu yapılara karşı olabildiğince toleranslı davranıyor. Ve bu iki zümre İslam düşmanlığı müşterek paydasında buluşuyor.