Konya’da bir lise öğrencisinin okul müdürleri tarafından “Seni Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) alacağız” diye kandırılarak cinsel istismara maruz bırakıldığı söyleniyor.

DHA’nın haberine göre Konya’da lise son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki G.A., Karatay Hamza Yerlikaya Spor Lisesi Müdürü H.A. tarafından “Seni, Milli İstihbarat Teşkilatı’na memur olarak alacağız” diye kandırılıp tanıştırıldığı Ahmet Mandal’ın (35) günler süren istismarına maruz kaldı.

G.A., Ahmet Mandal’ın, Merve adındaki bir MİT çalışanıyla tanıştıracağını söyleyip kendisini kandırarak evine götürdüğünü ve şiddet uygulayıp tehditle cinsel istismara maruz bıraktığını anlattı.

G.A.’nın şikayeti üzerine Ahmet Mandal, 25 Kasım’da ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan tutuklandı. H.A., A.S.K ve eşi M.K. de ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

İl Milli Eğitim müdürlüğü de olay nedeniyle okul müdürleri H.A. ve A.S.K. hakkında soruşturma başlatıp açığa aldı. Milli Eğitim Bakanlığı da müfettiş görevlendirdi.

Şikayetçi G.A., her şeyin okul müdürü H.A.’nın yalan vaatleriyle başladığını belirterek şöyle konuştu: “Okul müdürüm H.A., derslerimde başarılı olduğu için ‘Seni MİT’e memur olarak alalım’ dedi. Daha sonra müdürüm, yanında bizim okuldan bir kız arkadaşım ve ismini Ahmet Mandal olduğunu belirten kişiyle birlikte, beni evden aldılar. ‘Seni MİT’e uygun gördük’ dediler. Ben de tamam dedim. Bu sırada Ahmet Mandal da gösterdiği kurum kimliğiyle MİT’te çalıştığını söyledi. Sonraki günlerde bana ‘Seni MİT’e aldık ’ dediler. Sonra ‘ Okuldan birine seni bir ay takip ettirdik ve MİT, senin yanlışını görmüş. Seni bir erkekle otobüste yan yana otururken görmüşler. Fotoğrafın elimizde, ailene göstermemizi istemezsin herhalde’ dediler.”