Seviyesiz haberleriyle bilinen CHP’nin fonladığı Tele1’de yine bir cehalet örneği yaşandı.

Kanalın genel yayın yönetmeni Merdan Yanardağ'ın hapşırması sonrası hükümeti hedef alarak başlayan diyalog, İslam düşmanlığına kadar uzandı.

Yanardağ'ın hapşırığı sonrası, "Çok yaşa" diyen Emre Kongar, bu sözün iktidar tarafından yasaklandığını iddia ederek, "'Çok yaşa'yı bile çok görüyor bu iktidar bize. 'Çok yaşa' diyorsunuz, 'Siz Allah'a mı şirk koşuyorsunuz' diyerek araya giriyor iktidarın adamları. Ancak 'İyi yaşa diyebilirsin' falan diyerek müdahale ediyor." ifadelerini kullandı.

"Günaydın" demenin bile yasaklandığını öne süren Kongar, "'Günaydın' diyemiyorsun, 'Selamünaleyküm' diyeceksin diyorlar." diye konuştu.

"'SELAMÜNALEYKÜM YAHUDİ LAFI"

Yanardağ ise "Allah'ın selamı sizin üzerinize olsun" anlamına gelen 'Selamünaleyküm'ü hedef alarak, bunun Yahudi dilinden gelme bir söylem olduğunu savundu.

"Birbirini kesen Araplar, birbirine karşı düşman olmadığını anlatmak istiyor. Bunda bir kutsiyet yok." diye konuşan Yanardağ, "Hocam selamünaleyküm ne anlama geliyor? Tam tercümeyi yaparsak. Selamünaleyküm, 'bütün barış üzerine olsun' demek. Araplar birbirini kestiği için, barış için geldiği için... Selamünaleyküm 'bütün barış üzerine olsun, ben dostum' demek. Türkçesi bunun 'Merhaba'dır." dedi.

“'ŞEKER BAYRAMI'NIN ADINI 'RAMAZAN' YAPAN 12 EYLÜL YÖNETİMİDİR”

Kongar, Türkiye'nin ortak değerinin kalmadığını savunarak, "Ortak değerlerimiz kalmadı ya hu. Ramazan geliyor Ramazan'ın bitimindeki 'Şeker Bayramı'nın adını 'Ramazan' yapan 12 Eylül yönetimidir. 12 Eylül yönetimine kadar o bayramın adı Şeker Bayramı'ydı." ifadelerini kullandı.

DİNİ ALAYA ALANLARLA ELBET BİR GÜN HESAPLAŞILACAK!

İslam düşmanları da iyi biliyor ki, hakiki manasıyla İslami bir rejimde ne kaba softalar ne de bunlar gibi din düşmanları İslam'ı ağızlarına alabilir, İslam'ın bir kuralı hakkında kafasından sallayabilir. Kendi kurdukları rejimde diledikleri gibi at koşturan ve diledikleri gibi dini alaya alan Batıcı laiklerle de elbet bir gün hesaplaşılacak.