Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından Türkiye’nin dört bir yanından Müslüman Anadolu halkı yardım için seferber oldu. Toplanan ihtiyaç malzemeleri tırlara yüklenerek bölgeye gönderildi ve gönderilmeye devam ediyor.

Kızılay’a kan desteği

Kızılay’ın yaptığı kan verme çağrısının ardından illerdeki Kızılay noktalarının önünde uzun kuyruklar oluştu. Kızılay “Bugün kan bağışına koşan tüm hayırseverlere teşekkür ediyor, kan bağışının önümüzdeki günlere yayılmasının stok ve test süreçleri açısından daha uygun olacağını hatırlatıyoruz" açıklaması yaptı.

Ülkenin dört bir tarafından Kızılay’a kan vermek üzere harekete geçildi.

İHH’dan destek

İHH olarak bin 100'den fazla personel ve gönüllü ile arama kurtarma çalışmalarına devam ediliyor. Depremden etkilenen vatandaşlar için su, gıda ve acil yardım malzemelerini bölgeye ulaştırıyor. Kilis Koordinasyon Merkezinde bulunan aşevinde hazırlanan çorba her gün 200 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor. Ayrıca mobil aşevi ile de hizmet veriliyor.

İsmailağa’dan yardım desteği

İsmailağa Derneği olarak, deprem bölgesinde tüm hocalar, talebeler ve gönüllülerle birlikte sıcak çorba ikramı ve aperatif gıda ikramlara başlandı. Yardım yüklü kamyonlar, başta Kahramanmaraş olmak üzere, yıkıma uğrayan on ayrı bölgeye ulaştırılıyor.

Kırıkkaleliler yardım çağrısı için seferber oldu

Kırıkkaleli vatandaşlar Kahramanmaraş başta olmak üzere birçok ilde meydana gelen deprem için başlatılan yardım çağrısı için seferber oldu. Kırıkkale Valiliği koordinesinde, Kırıkkale Belediyesi ve diğer gönüllüler, depremzedeler için başlatılan yardım çağrısına 7'den 70'e çok sayıdaki vatandaş yoğun ilgi gösterdi.

Duyarlı vatandaşlar, evlerinden getirdikleri battaniye, yorgan, çocuk bezi, gıda maddeleri, giysiler ve daha birçok ihtiyaç malzemelerini halk eğitimi merkezi ile gençlik merkezindeki irtibat noktalarına getirdi. Burada görevlilerce kolilere yerleştirilen yardım malzemeleri daha sonra kamyon ve tırlara yüklendi.

Mehmetçikten sıcak yemek desteği

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Malatya 2. Ordu Komutanlığında görevli askerlerin Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen iki depremin ardından arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü noktalarda yemek dağıtımı gerçekleştirdiğini bildirdi.

Kudema Derneği’nden destek

Kudema Derneği öncülüğünde depremzedeler için acil yardım çalışması başlatıldı. Destek olmak isteyenler için de iletişim numaraları aktarıldı: 0536 572 18 88, 0544 416 79 08

Ümraniye Belediyesi’nden destek

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda Ümraniye Belediyesi ve Ümraniye Kaymakamlığı iş birliğiyle deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere ısıtıcı, battaniye, kışlık çadır, hijyen seti, gıda kolisi, çocuk bezi ve uyku tulumu gibi malzemeler Ümraniye Belediyesi Kapalı Pazar Alanı'nda toplandı. Burada yardım malzemelerinin yüklendiği tırlar, depremlerden etkilenen bölgelere ulaştırılmak üzere İstanbul'dan uğurlandı.

Bağcılar'da yardım noktaları oluşturuldu

Bağcılar Kaymakamlığı ve Bağcılar Belediyesinin iş birliğiyle vatandaşların yaptığı bağışları deprem bölgesine ulaştırmak amacıyla 6 yardım toplama merkezi oluşturuldu.

Depremin ilk dakikalarında 43 kişilik Bağcılar Belediyesi Arama Kurtarma (BAĞKUT) timi bölgeye hareket etti. 6 kişilik mühendis ekibi de teknik destek için deprem merkezinde görevlendirildi. Arama kurtarma çalışmalarında kullanılması için de kato ekskavatör, kepçe ve kamyondan oluşan 5 iş makinesi ile bir kurtarma aracı bölgeye gönderildi.

Bunun yanında belediye bünyesindeki bir ambulans, bir mobil büfe ve 2 minibüs depremzedelere hizmet ediyor. Bugüne kadar yola çıkan 7 tırla ise 22 bin battaniye, 16 bin kışlık giyecek, 15 bin kuru gıda, 15 bin hijyen malzemesi, 10 bin litre içme suyu ve 1000 elektrikli ısıtıcı ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Eyüpsultan'dan kan ve yardım kampanyası

Eyüpsultan Belediyesi, yaşanan deprem felaketi sonrası yardım ve destek için harekete geçti. Belediye, 13 personel ve bir araçtan oluşan Eyüpsultan Afet Yönetim Birimi (ESAY) birimini, arama kurtarma çalışmalarına destek olmak için AFAD koordinesinde deprem bölgesine gönderdi. Ayrıca ekiplerle birlikte mobil mutfak da deprem bölgesine doğru yola çıktı.

Deprem bölgelerindeki vatandaşların mağduriyetlerini gidermek ve yaralarını sarmak amacıyla yardım tırları ile deprem bölgesine battaniye, mont, bot, bebek bezi, atkı, bere, uyku seti gibi ihtiyaç malzemeleri ulaştırılacak. Yardım tırları için toplama merkezleri ise White Hill AVM, Göktürk Kültür Sanat Merkezi ve Eyüpsultan Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü olarak açıklandı. Öte yandan, Eyüpsultan Belediyesi deprem bölgelerinde olabilecek ihtiyaç için kan bağışı seferberliği başlattı.

İlçede oluşturulan kan bağış noktalarında, deprem bölgelerindekilerin ihtiyacını karşılamak amacıyla kan bağışında bulunmaları için çağrıda bulunuldu. Eyüp Park AVM ve Biz Cevahir Haliç AVM'deki kan bağışı noktalarına gidilerek bağış yapılabilecek.

Beşiktaş'tan yardım tırları

Beşiktaş Belediyesi, Kaymakamlık ve AFAD iş birliğiyle ilçe gönüllülerinin hazırladığı deprem kolileri, tırlara yüklenerek afet bölgesine doğru yola çıktı. Deprem haberi alındıktan kısa bir süre sonra Beşiktaş Belediyesi Arama Kurtarma Birimi ve tam donanımlı araçları sabah saatlerinde hava yoluyla afet bölgesine ulaştırıldı.

Jeotermal AŞ’den tır desteği

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Jeotermal AŞ, 5 tır suyu Gaziantep'e gönderdi. Belediyenin ekmek fabrikası BESAŞ da yardım seferberliğine 1 tır erzak ile katıldı. BESAŞ'ta hazırlanan 1000 erzak kolisini taşıyan tır Gaziantep'e hareket etti.

Burdur Valiliğinden nakdi yardım

Burdur Valiliğinden yapılan açıklamada, depremden etkilenenlere acilen ulaştırılmak üzere Valilik koordinesinde ayni ve nakdi yardım kampanyası düzenlendiği belirtildi.

Samsun Valiliğinden yardım

Samsun Valiliğinden yapılan açıklamada, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde mağdur olan vatandaşlara destek olmak için yardım kampanyası başlatıldığı duyuruldu.

Afyonkarahisar Belediyesi’nden destek

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in depremzedelere yönelik yardım kampanyası başlatıldığını duyurmasının ardından çok sayıda kişi, Fuar Alanına getirdikleri eşyaları ekiplere teslim etti. Görevlilerce paketlenen eşyalar, deprem bölgesine gönderilecek.

Çankırı Belediyesi’nden destek

Çankırı Belediye Başkanlığı, AFAD İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çankırı Defterdarlığı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Türk Telekom İl Müdürlüğü, Türk Kızılay Çankırı Şubesi ve Çankırı Elektrik Dağıtım Şirketi tarafından,11 arama kurtarma teknisyeni, 3 planlama ve zarar azaltma personeli, 1 aşçı, 8 afet enkaz kaldırma personeli, 8 UMKE personeli, 2 ambulans ile 6 ambulans personeli, 7 sağlık personeli, 1 afet haberleşme personeli ile haberleşme aracı, 4 afet kurtarma teknisyeni, çeşitli kurumlardan 34 yerel destek ekibi personeli, 6 itfaiye arama kurtarma personeli, 22 afet enerji grubu personeli ile 8 afet psikososyal grubu personelinin bölgeye intikal ettiği kaydedildi.

Sinop'tan deprem bölgesine yardım

Sinop'tan deprem bölgesine 29 AFAD ve UMKE personeli ile iki sahra hastanesi, 23 araç, 53 personelden oluşan komando timi, 9 personelden oluşan 3 hasar tespit ekibi, 5 İl Göç İdaresi personeli, 12 Sinop Belediyesi personeli, 4 İl Özel İdaresi personeli, 3 Sinop Orman Bölge Müdürlüğü personeli ile özel sektörden iki iş makinesi operatörü sevk edildi.

Gönderilecek yardımlar ANFAŞ Antalya Expo Center'de toplanıyor

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya Ticaret Borsası, Antalya Organize Sanayi Bölgesi, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası ile Kumluca Ticaret Borsası koordinasyonunda yardım kampanyası hayata geçirildi. Kampanya kapsamında ANFAŞ Antalya Expo Center'de toplanacak yardımlar deprem bölgelerine ulaştırılacak.

Alanya'da kampanya duyurusu

Alanya'da kampanya duyurusunun ardından, Cumhuriyet Meydanı'nda oluşturulan alana çok sayıda kişi yardım malzemesi getirdi. Yerleşik yabancılar da deprem bölgesine göndermek istedikleri yardım malzemelerini görevlilere teslim etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden iş makinesi desteği

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen iki deprem nedeniyle oluşan enkazın kaldırılması çalışmaları için 15 iş makinesi ile 50 personeli Gaziantep'e gönderdi.

Edirne’den yardım

Edirne Valiliği öncülüğünde AFAD İl Müdürlüğü koordinasyonundaki yardım kampanyasında kullanılmamış kıyafetler, gıda, battaniye ve kişisel hijyen malzemeleri, Mimar Sinan Spor Salonu'na getirildi. Edirne'de Türk Kızılay Kan Bağış Merkezi tarafından 3 ayrı noktada kan bağışları kabul ediliyor.

Tekirdağ’dan destek

Tekirdağ ve ilçelerinde de vatandaşlar yardım için seferber oldu. Kapaklı Belediyesinin başlattığı kampanya kapsamında vatandaşlar bebek bezi, battaniye, elektrikli ısıtıcı, temizlik ürünleri, kuru gıda ve birçok malzemeyi yardım noktalarına ulaştırdı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu öğrencileri de ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yardım topladı.

Öğrencilerin desteğiyle toplanan 70 çift bot, mont, eldiven, atkı, bere, kazak, çorap gibi çeşitli eşyaları içeren yardım kolileri Marmaraereğlisi Kaymakamlığına teslim edildi.

Hayrabolu ilçesinde de yardım kampanyası sürüyor. Belediye Başkanı Osman İnan, sosyal medya hesabından, tüm vatandaşları yardım kampanyasına destek olmaya davet etti.

Kampanyaya destek olan vatandaşlar yardımlarını zabıta müdürlüğüne getiriyor.

Kırklareli’den destek

Kırklareli'nde belediye, kamu kurum ve siyasi partilerce yardım kampanyaları başlatıldı.

Vatandaşlar kıyafet, gıda, battaniye ve kişisel hijyen malzemeleri başta olmak üzere deprem bölgesinde kullanılacak yardım malzemelerini belirlenen noktalara getirdi.

Toplanan yardımlar tırlar ile deprem bölgesine gönderiliyor. Kentten şu ana kadar deprem bölgesine 10 tır yardım malzemesi sevk edildi.

Muğla’dan yardım

Muğla Valiliğinin organize ettiği ekipler, AFAD koordinesinde bölgeye hareket etti.

Kentte dünden itibaren 621 personel, 147 gönüllü, 10 çekici, 11 ekskavatör, 3 yükleyici, 26 kamyon, 18 UMKE aracı, 42 ambulans, 3 arama kurtarma aracı, 19 su tankeri, 26 binek pikap araç, 12 otobüs, 1 yönetim aracı, 1 ikram aracı, 3 karavan, 3 mobil baz istasyonu ile olay yeri inceleme aracı, su altı kurtarma aracı, seyyar tuvalet depremden etkilenen illere gönderildi.

Vali Orhan Tavlı başkanlığında, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi'nde genel durum değerlendirme toplantısı da gerçekleştirildi.

Toplantıda, Muğla Valiliği koordinesinde deprem bölgesine sevk edilen iş makineleri, sağlık araçları ve ayni yardımlar ile arama kurtarma ekiplerinin hangi illere gönderileceği değerlendirildi.

Depremzedelerin misafir edileceği tesisler

Bu arada, Marmaris Ticaret Odası'ndan (MTO) yapılan duyuruda, depremzedeleri ücretsiz misafir edebilecek konaklama tesislerinin Kaymakamlığa bilgi vermesi istendi.

MTO'nun sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, Marmaris Kaymakamlığının depremzedelerin geçici barınmalarını temin etmek amacıyla çalışma yaptığı bildirildi.

Depremzedeleri ilçedeki konaklama tesislerinde ücretsiz olarak misafir edebilecek üyelere çağrı yapılan paylaşımda, "Konaklama tesisi sahibi üyelerimizin çok ivedi olarak Marmaris Kaymakamlığı ile 02524121001 ve 02524137129 numaralı telefonlardan iletişime geçmeleri önemle rica olunur." ifadeleri kullanıldı.

Samsun Valiliğinden destek

Samsun Valiliği ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde yürütülen yardım çalışmalarına destek amacıyla Havza Kaymakamlığı ve Havza Belediyesi tarafından düzenlenen kampanyada vatandaşlar tarafından yaşam malzemesi ve yiyecekler, Havza Belediye Kültür Merkezi'ne getirildi.

Ablasıyla kültür merkezine gelen 4 yaşındaki Batuhan Ayan da depremzedelere gönderilmek üzere ekiplere battaniye teslim etti.

Kaymakam Cengiz Nayman ve Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, küçük Batuhan'a teşekkür etti.

Yardım malzemeleri, gönüllülerce kolilenerek tıra yüklendi. Daha sonra yardım tırı, dualarla Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine yollandı.

Nayman, yardım tırının hızla yola çıkması için çalışmalara destek olan herkese teşekkür ederek, deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

Özdemir de vatandaşların duyarlılığıyla kısa sürede yardım tırını yola çıkardıklarını belirterek, "İnşallah yarın da ikinci tırımız yola çıkacak. Tüm halkımıza hassasiyetlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Yaşadığımız afette hayatını kaybedenlere Rabb'imden rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim." dedi.

Denizli’den malzeme desteği

Valilik ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde yürütülen yardım çalışmalarına destek amacıyla düzenlenen kampanyada, kent merkezi ile ilçelerdeki vatandaşlar tarafından yaşam malzemesi ve yiyecekler, belirlenen toplama merkezlerine getiriliyor.

Depremzedelere gönderilmek üzere toplanan yaşam malzemeleri tek tek ayrıldıktan sonra kolilere koyularak araçlara yükleniyor.

Van seferber oldu

Van'da Valilik, belediyeler ve sivil toplum kuruluşları öncülüğünde başlatılan yardım kampanyalarına tüm imkanlarıyla katkı sağlamaya çalışıyor. Depremzedelerin yaralarının kısa sürede sarılması için dua eden Vanlılar, oluşturulan noktalara giderek temin ettikleri yardımları teslim ediyor. Özalp ilçesinde de Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığının depremzedeler için temin ettiği yardım malzemeleri, depremden etkilenen Malatya'ya gönderildi. Elektrikli soba, kullanılmamış kıyafet, battaniye, gıda ve kişisel hijyen malzemelerinin bulunduğu yardım kolilerinin yüklendiği tır, dualarla uğurlandı.

Bitlis’ten yardım desteği

Bitlis'in Tatvan ilçesinde de vatandaşlar, deprem bölgesine gönderilecek yardımların toplandığı noktalarda yoğunluk oluşturuyor.

Tatvan Kaymakamlığı ile Tatvan Belediyesince, Yaşam Alışveriş Merkezi ve Fuar Sergi Salonu'nda başlatılan yardım kampanyasına ilgi gösteren ilçe sakinleri, temin ettikleri gıda, kıyafet, hijyen yardımlarını görevlilere teslim etti.

Kayseri Valiliğinden destek

Kayseri Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kahramanmaraş'a 77 personelle 7 özel ambulans, Gaziantep'e 2, Hatay'a 4 sağlık ekibi gönderildi. Adıyaman'a 2 uçak ambulans, Malatya'ya ise 2 sağlık ekibi ile 81 UMKE personeli ve malzeme kamyoneti bölgeye hareket etti.

Kırıkkale’den destek

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde belediye bünyesinde oluşturulan 30 kişilik gönüllü ekip, AFAD İl Müdürlüğü koordinesinde görev almak üzere Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine hareket etti.

Nevşehir’den ekip desteği

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde, belediye tarafından oluşturulan 19 kişilik ekip ile minibüs ve kamyon, AFAD koordinesinde görev almak üzere Hatay'a uğurlandı.

Nevşehir Valiliği koordinesinde başlatılan yardım kampanyası kapsamında vatandaşlar, gıda, battaniye, kışlık giyecek, ısıtıcı ve diğer ihtiyaç malzemelerini Damat İbrahim Paşa Spor Salonu'na getirerek görevlilere teslim ediyor.

Kırşehir’den personel desteği

Kırşehir'de Kaman Belediyesi, deprem bölgesine kepçe, kamyon ve itfaiye aracı gönderdi. Araçlar, 6 personelle Hatay'da çalışmak üzere yola çıkarıldı.

Niğde’den yardım kampanyası

Niğde'de Valilik ve Belediye koordinesinde başlatın yardım kampanyalarına vatandaşların desteği sürüyor. Dün 2 tır yardım malzemesinin deprem bölgesine gönderildiği kentte, bugün toplanan su ve gıda malzemeleri de bölgeye ulaştırılacak.

Öte yandan sağlık, itfaiye, AFAD ve İl Özel İdaresinden 40 araç, 312 personel ve 16 iş makinesi de deprem bölgelerine sevk edildi. Ayrıca çadır, battaniye, gıda malzemesi, çarşaf, ısıtıcı ve bir tır ekmek de bölgeye gönderildi.

Sivas’tan destek

Sivas'tan da deprem bölgelerine 21 kurumdan 472 personel, 76 araç gönderildi. Diğer yandan Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi koordinesinde başlatılan yardım kampanyası de devam ediyor. Kampanya kapsamında toplanan battaniye, ısıtıcı, çocuk bezi, mama, bot, su ve giysiler tırlarla deprem bölgesine gönderiliyor.

Yozgat’tan ekip desteği

Yozgat Belediyesi personeli ve gönüllülerden oluşan 70 kişilik ekip, Cumhuriyet Meydanı'ndan minibüslerle deprem bölgesine gönderildi.

AFAD Yozgat İl Müdürlüğünce bölgeye gönderilmek üzere 10 tır çadır, battaniye ve ısıtıcı hazırlandı. İl Sağlık Müdürlüğünce de 1 tır ilaç deprem bölgesine gönderilmek üzere hazırlanıyor.

Antalya’dan yardım kampanyası

Depremler sonrasında kentteki kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları tarafından birliktelik örneği sergilenerek, yardım kampanyaları başlatıldı. Antalya Valiliği koordinesinde oluşturulan merkezlerde toplanan yardımlar, hazırlanarak deprem bölgesine gönderiliyor.

Isparta’dan destek

Isparta Valisi Aydın Baruş, yaptığı açıklamada, "Belediyelerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın, vatandaşlarımızın katkısıyla bu yardım çalışmalarını inşallah yürütmeye çalışıyoruz. Şu anda kadar toplam 142 iş makinesi ve yardımcı araçlarını kamu kurumları, tüm belediyelerimizin katkılarıyla ilimizden bölgeye gönderdik. AFAD İl Müdürlüğümüz koordinesinde 18 İl AFAD personeli, 74 AFAD Destek Gönüllüsü, 5 STK üyesi ve 170 yerel destek ekip personeli 93 araçla depremin hemen ardından hareket etti." dedi.

Diyarbakır’dan personel desteği

Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesinden 27 personel, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Arif Karaman'ın talimatıyla AFAD İl Müdürlüğünün koordinesinde arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor.

Kayapınar Belediyesi, deprem yaralarını sarmak ve vatandaşlara destek sunmak amacıyla kent genelinde 60 noktada 5 bin personel ile 100 bin kase çorba ve 30 bin hazır yemek dağıttı. Kaymakam Karaman, depremin ardından yaraları hep beraber sarmak için çalıştıklarını kaydetti. Merkez Bağlar Belediyesince de vatandaşlara tahsis edilen 33 konaklama merkezinde 2 günde 25 bin vatandaşa yemek desteği sağlandı, 1500 battaniye dağıtıldı. Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, depremin yaralarını sarmak için el birliğiyle mücadele ettiklerini belirterek, "İlçemizde 4 bina yıkıldı. Depremden doğrudan etkilenen vatandaşlarımız var. Belediyemiz, diğer kurumlar ve özel işletmeler yer tahsisinde bulundu. Düzenli olarak yemek ve yiyecek desteği sağlıyoruz." dedi.

Mardin’den iş makinesi

Mardin'in Midyat İlçe Belediyesince, depremden etkilenen bölgelerde yürütülen çalışmalara destek için iş makinesi, malzeme ve personel sevk edildi. Vatandaşların desteğiyle toplanan battaniye, elektrik sobası, çocuk bezi, çocuk ve yetişkin kıyafetlerinin yer aldığı tır, bölgeye gönderildi. Ayrıca, deprem nedeniyle geceyi taziye evleri, spor salonu ve camilerde geçiren vatandaşlara belediye tarafından çorba ve kumanya dağıtıldı.

Şırnak’tan yardım malzemesi

Şırnak'ın Silopi Kaymakamlığı tarafından Gaziantep'teki depremzedeler için yardım kampanyası başlatıldı.

Kaymakamlık tarafından toplanan elektrikli soba, battaniye, bebek bezi, giyim, gıda, yaşamsal malzemeler Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne ait spor salonunda toplandı.

Gönüllü öğretmen ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 500 kişi, yardım malzemelerini paketledi. Yardım kolileri, 3 tıra yüklenerek, Gaziantep'e gönderildi.

Güçlükonak ilçesinde toplanan battaniye, giyim, bebek bezi ve mama gibi yardımlar da araçlarla deprem bölgesine gönderildi.

Bingöl’den gıda desteği

Bingöl'ün Karlıova Kaymakamlığı, belediye ve Esnaf Sanatkarlar Odasınca düzenlenen yardım kampanyasında depremzedeler için giysi, battaniye ve gıda gibi yardımlar toplandı.

Derneklerden battaniye desteği

Ecir Kapısı Derneği deprem bölgelerine battaniye ve insani yardım malzemesi götürmek için seferberlik başlattı.

Baran Haber, AA