Hilafet kaldırıldıktan sonra Batıcıların İslam’ı kontrol altına almak ve dilediği gibi yürütebilmek ve kontrol edebilmek için kurduğu Diyanet, bu gayesinden bir milim bile sapmadan yoluna devam ediyor.

Nitekim Türkiye Cumhuriyeti Anayasanın 136. Maddesinde geçen “Genel idare içinde yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı, laiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasî görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak ve milletçe dayanışmayı ve bütünleşmeyi amaç edinerek, özel kanununda gösterilen görevleri yerine getirir.” ifadeleri de Diyanet’in bu misyonunu harfiyen üstlendiğini gösteriyor.

Kemalist rejime payandalık yapmakla ayakta kalabileceğini sanan Diyanet, bir türlü düzelemedi, bilakis Kemalistlerin yalaması oldu. İslam’a hizmet etmek yerine laikliğe hizmet etmeyi seçen Diyanet nasıl ki Dinlerarası Diyalog’a hizmet ederek FETÖ gibi bir yapılanmaya hizmet edip sınıfta kaldıysa, Müslümanları birleştirici olmak ve hakla batılı ayırmada da sınıfta kaldı. Batıcı Kemalistler hal tavır ve sözleriyle Müslümanlardan ayrışmak istemesine rağmen, Diyanet Kemalizm’den bir türlü vazgeçemiyor. Diyanetin bu omurgasız, ezik ve sünepe duruşu Kemalistler nezdinde alay konusu olurken; Müslümanlar nezdinde de birer nefrete dönüşüyor.

Daha önceki resmi günlerde Mustafa Kemal'i anmadığı için ‘eleştirilen’ Diyanet, tepkilere Müslümanca bir tavır gösteremediği gibi; içerisindeki aymazlar, omurgasızlar ve münafıklar eliyle Müslümana yakışmayacak biçimde tekrar anılmaya başlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle Diyanet, sosyal medyadan “Cumhuriyetimizin kurucusu, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını ve bu toprakları vatan haline getiren ecdadımızı, şükran ve minnetle yâd ediyoruz.” paylaşımında bulundu.

Kemalistler “Laiklik elden gidiyor” diye bağıra bağıra laikliği Diyanet ve avanesi eliyle ayakta tutmayı başardı. Diyanet de her fırsatta laik Kemalist rejime sadakatle bağlılığını ifade ederek Kemalizm’in ve Batıcı laiklerin ekmeğine yağ sürdü.

İslam inkılabının önündeki engellerden biri olan Diyanet, sanmasın ki bu omurgasızlığı, münafık tavrı, Kemalizme payandalığı uzun sürecek. Elbette onun da yıkılışı şuurlu Müslümanlar eliyle olacak.