Osman Nuri Topbaş Hoca, “Zamanımızda küresel güçler, zayıf memleketlerin bütün imkânlarını sömürüp alıyor. Bundan daha kötüsü, insanların ruhlarını ve gönüllerini de ifsâd ediyor. Dünyaya yayılan ve maddî virüslerden daha beter olan LGBT gibi sapkınlıkların yaygınlaşması, bu ifsatların en kötüsüdür...” dedi.

Sapkınlıklar dolayısıyla Lût Kavmi’nin helâk edilişini hatırlatan Topbaş Hoca, “Toplumun temel harcı olan âileyi, nesli, edebi, hayâyı, ahlâkı yok eden ve hayvanlarda bile görülmeyen eşcinsellik çılgınlığına karşı sessiz kalmak, ağır bir mesuliyettir. Ailenin ve toplumun felaketidir. Bu ahlâksızlıkların sonu, insanlığa vedâ etmektir. Câhiliyede olduğu gibi evlât sevgisi yerine, evlerde köpek besleyerek aileyi imha etme hareketidir.

Dolayısıyla; geçmişte olduğu gibi âhir zamanda da yegâne çare, nice mikrop ve virüslerin cirit attığı imtihan hengâmı olan bu kısacık fâni hayatı; insanı asil, kıymetli, vakarlı ve şahsiyetli yapan ilâhî talimatlar çerçevesinde yaşamaktır. Hiçbir sapkınlığa düşmeden İslâmî bir edep, hayâ ve güzel ahlâk üzere, insanlık şeref ve haysiyete yaraşır şekilde yaşamaktır.” ifâdeleriin kullandı.