Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal’da Çıkış Yolu isimli programa konuk oldu. Doğu Perinçek, Gezi Davası’nda Osman Kavala’ya ve diğer kişilere verilen hapis cezaları hakkında konuştu.

Doğu Perinçek, suç ile siyasi hatanın çokça karıştırılan iki kavram olduğunu dile getirdi.

Perinçek, ceza kanuna göre eylemler işlendiğinde suç olduğunu belirtti. Perinçek, Henri Barkey ile görüşmenin bir kanıt olamayacağını belirtti.

Birinin tek başına Barkley ile görüştüğü konusunda eleştirilebileceğini fakat bunun suç olamayacağını dile getirdi.

Doğu Perinçek, iktidara meydan okuyarak “Gezi eylemlerinde biz de varız. Hadi güçleri yetiyorsa yakama yapışsınlar. Sizler onun başındaydınız biz hapishaneydik ama.. Gezi hükümete karşı protesto eylemleri. Biz orada hükümet istifa dedik Kavalalar istifa fikrine katılmıyorlardı. Hükümet istifa denilebilir… Sayın Cumhurbaşkanımız o zaman başbaşkan olduğu dönemde BOP Eşbaşkanı olduğunu söylüyordu. Biz de ona istifa et diyorduk. BOP Eş Başkanı Türkiye’nin Cumhurbaşkanı ya da başbakanı olamaz. Türkiye’nin Anayasası’nda BOP Eş Başkanlığı diye bir kurum yok . Amerika’nın kurumlarından biri. Dolayısıyla hükümete istifa et demek tek başına suç değil bugün de yapılıyor gene suç değil. Ama biz Soros Vakfı ilişkisine karşıyız. Türk milletine karşı tavırlar bunlar. Ama suç başka bir şey siyasi hata başka. Suç Ceza Kanunu’nda tanımlanan eylemi işlemektir. Dolayısıyla başka suç tanımlarının kanıtı olduğu denildiği vakit deliller arasında anlamı olabilir.Ama tek başına suç oluşturan eylemler değil” dedi.