BMM Anayasa Komisyonu'nun, başörtüsü ve ailenin korunmasına ilişkin Anayasa değişiklik teklifinin görüşmelerinde konuşan Prof. Dr. Zeki Bayraktar, "LGBT salgına dönüşüyor. 5 yıl içinde patlama yaşanabilir" dedi.

Prof. Bayraktar

Komisyonda çarpıcı açıklamalar yapan Bayraktar, “dip dalga” uyarısı yaptı. “Bu konuda 25 yıldır çalışan bir ürolog olarak gördüklerimizi ve literatürde olan bilgileri harmanlayarak şunu söyleyebilirim” diyen Bayraktar, “Gerçek bir dip karşı karşıyayız ve henüz bunun kamuoyu tarafından da algılanabildiğini düşünmüyoruz. 2019'da İngiliz akademisyen Rahman ve arkadaşları tarafından yapılan çalışmaya göre Türkiye'de eşcinsellik oranı yüzde 4. En yüksek oran Hollanda'da, yüzde 14. Bütün literatür verileri son 10 yılda, bunun da özellikle son 5 yılında daha önce görmediğimiz yeni bir durumla karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor, yine bir salgın. Fakat bu enfeksiyon salgını değil, 'ergen (12-18 grubu) karmaşası', 'ergenlerde biseksüel konfüzyon' dediğimiz durum.” açıklamasında bulundu.

“Ergenlerde hızlı başlangıçlı cinsiyet hoşnutsuzluğu” adı verilen bir durumun varolduğunu söyleyen Bayraktar, LGBT’lilerin ömrünün 16-27 yıl arasında kısaldığını söylüyor.