İstanbul’un geçmiş nimetlerinden faydalanan ve geldiklerinden beri İstanbul’a hiçbir katkısı olmayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP geleneğini sürdürüyor.

İmamoğlu da diğer CHP’li belediyeler gibi her sıkıştığında heykele başvurdu. Dinlerine heykelle iman tazeleyen İmamoğlu İstanbul'da yeni heykeller için yarışma düzenleyecek.

“İstanbul Senin” sloganı altında bir araya getirdiği heykeltraşlar ile belediyenin seçtiği konseptlerde heykeller tasarlayacak.

Tasarım çalışmalarıyla Gülhane ve Sirkeci parklarında Mustafa Kemal Atatürk, Nazım Hikmet, Vecihi Hürkuş, Osman Hamdi Bey, Cemil Topuzlu, Mihri Rasim, Behiç Erkin, Emrullah Ali Yıldız heykelleri yerlerini alacak.

Heykel konularında ise “Atatürk ve Harf Devrimi, Emrullah Ali Yıldız ve Vecihi Hürkuş (Türk havacılığının öncü isimleri), Mihri Rasim (Müşfik) (Çağdaş resim çalışmalarını başlatan ilk kadın ressam), Nazım Hikmet (Şair ve yazar), Osman Hamdi Bey (Arkeolog, müzeci, ressam), Cemil Topuzlu (Türkiye’de modern cerrahinin kurucusu), Behiç Erkin (Türk asker, siyasetçi, diplomat, ulusal demiryollarının kurucusu)” yer alıyor.