Cumhuriyet gazetesinden Zülal Kalkandelen, bugünkü köşe yazısında, Bursa’da Osmangazi Ortaokulu Müdürü Haydar Akın’ın, okuldaki erkek öğrencilerle kız öğrencilerin ayrı sıralara oturması yönündeki talimatı sonrası görevinden alınmasına, “Böyle bir gericiliğe tepki verilebiliyorsa, devlet kurumları tarafından soruşturma başlatılması için kamuoyu baskısı yaratılabiliyorsa, bunun nedeni Türkiye’de laikliği anayasaya ilke olarak sokan bir Aydınlanma Devrimi’nin yaşanmış olmasıdır.” dedi.

Kemalistler bile iktidarda kim olursa olsun, Kemalist rejimin kanunları ile yönetildiklerinin şuurunda ama Müslümanlar bir türlü bu konuda şuurlanamadılar. Kemalistler, Batı’nın değerleri üzerine kurulu olan bu rejimde Müslümanlara karşı nasıl rahat hareket edebildiklerinin farkında ama Müslümanlar bu rejim tarafından dönüştürülmekte olduğunun farkında değiller.

Kemalist rejim var olduğu müddetçe, Müslümanların İslam’ın gerektirdiği gibi yaşamaya hakları yoktur. Bu rejimde kim iktidar olursa olsun laiklerin ekmeğine yağ sürmekten başka bir şey yapamaz.