Evrensel yazarlarından Yusuf Karadaş, ‘İktidarın karanlık örgütü SADAT’ başlıklı köşe yazısıyla SADAT’ı karalamıştı. SADAT tarafından "kişilik haklarına saldırı" iddiasıyla dava açılmıştı. Mahkeme, SADAT'ı karalayan Evrensel'e 15 bin lira tazminat cezası verdi.

Büyükçekmece 3’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşmada SADAT avukatı, haberde ‘gerçeği yansıtmayan ifadeler bulunduğunu’, ‘karanlık örgüt’, ‘savaş aygıtı’ gibi kelimelerin ‘kişilik hakkını zedeleyici nitelikte olduğunu’ söyledi.

Mahkeme, davayı kabul ederek gazeteyi 15 bin TL tazminat ödemeye mahkûm etti.

Evresenl’in avukatı ise davayı istinafa taşıyacaklarını söyledi.

SADAT Kılıçdaroğlu’nu kaale almadı, kapıyı açmadı

Geçtiğimiz aylarda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu SADAT’ın kapısına gitmiş ve sözde görüşme talep etmişti ve SADAT tarafından muhatap alınmamıştı. SADAT bu tavrıyla daha çok gündeme gelmişti.

Sömürge durumundaki Müslüman ülkelerin ordularına bağımsızlıkları için askerî eğitim ve danışmanlık hizmeti veren, bu sebeble de Fransa ve ABD başta olmak üzere Batı tarafından sık sık gündeme getirilen SADAT, bu tavrıyla da takdir toplamıştı.

SADAT’ı niçin hedef alıyorlar?

Daha önce Baran habere konuşan SADAT kurucu ortağı Emekli Albay Mustafa Hacımustafaoğulları, SADAT’ın niçin hedef alındığını anlattı.

Hacımustafaoğulları, şunları söyledi:

“SADAT’ı (Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. veya SADAT A.Ş) 2012’de kurduk. Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) ekibi olarak 23 arkadaş bir araya geldik ve kurduk SADAT’ı… Türkiye’de ilk ve tek savunma danışmanlık şirketi olarak projeyi hayata geçirdik. SADAT’taki faaliyetlerimiz Türkiye’nin menfaatlerine uygun bir şekilde hareket etmek üzere kurulu. İslâm devletleri başta olmak üzere, Türkiye’nin müttefiklerine hizmet veren bir askerî-savunma danışmanlık şirketinden söz ediyoruz. Anadolu’da ve Ortadoğu’da böyle bir oluşumun varlığından rahatsız olanlar, başta ABD-Avrupa’dır! Bu ülkelerin istihbaratları da SADAT’tan rahatsız, başta CIA… FETÖ gibi örgütler elbette SADAT üzerinden manipülasyon yapmaya çalışırlar. Dolayısıyla bize karşı bir hücum başlattılar! SADAT’a saldırılar kuruluşundan beri yapılıyor… Daha önce Meral Akşener de bir saldırıda bulundu… Ümit Özdağ da öyle!.. Hepsi mahkemeye verildi. Bize yâni SADAT’a tazminat ödemek zorunda kaldılar! İddiaları tamamen iftiradan ibaret idi. En son da Sedat Peker, SADAT’ı diline doladı. “Suriye’ye gönderilen silahlar SADAT’ın tırları ile gönderildi” diye bir iftira attı ortaya. SADAT’ın böyle bir faaliyeti söz konusu değil tabiî! Bunlar tamamen iftira. Bunlar Peker’e dışarıdan söyletildi! Peki söyleten kim? Türkiye düşmanları!”