Kanal 7 Muhabiri Meryem Nas​, çekim yaptığı sırada başörtüsüne laf eden bir kadınla tartıştı. Ayak takımı sınıfına mensup laik bir kadın, başörtülü Meryem Nas'a "Bence kafan hava alsın ondan sonra konuş" şeklinde hakaret etti.

Nas'ın şikayetçi olması üzerine Aylin A, gözaltına alındı.

Beşiktaş'taki bir manavda meyve fiyatlarıyla ilgili haber takibinde olan Kanal 7 muhabiri Meryem Nas Mercan, müşterilerle röportaj yapmak istedi. Bir kadına mikrofon uzatan Mercan, bu kişinin tepkisiyle karşılaştı.

Manavın kasasında geçen bu tartışma iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedilirken, görüntüde Aylin A. isimli kadın, muhabire yönelik, “Kafan hava alsın ondan sonra konuş." diyor.

Yaşanan tartışmanın ardından Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğüne giden Mercan, "hakaret" gerekçesiyle şikayetçi oldu. Mercan'ın ifadeleri doğrultusunda polis ekipleri, kimliğini belirlediği Aylin A'yı gözaltına aldı.

Röportaj sırasında daha sorusu bitmeden Aylin A'nın kendisine olan tepkisine şaşırdığını anlatan Mercan, "İnanılmaz bir tepki, inanılmaz bir yükseliş…'siz kimsiniz beni çekiyorsunuz, sizi mahkemeye veririm, benden izin aldınız mı, sizi davalık edeceğim' gibi bir tepkiyle karşılaştım. Oysa reddetse, 'ben kameraya çıkmak istemiyorum, mikrofon uzatmayın' dese biz zaten röportajı orada keser ve devam ederiz." dedi.