Amerika’nın dünyaca ünlü kafe zinciri Starbucks Coffee, sapkın örgüt LGBT’ye para yardımı yapıyor. Starbucks, Mayıs 2021 ile Haziran 2022 arasında LGBT örgütlerine 700 bin dolardan fazla bağış yaptığını duyurdu.

Starbucks, bütün cinsel yönelimlere saygı duyduğunu ve LGBT’ye karşı ayrımcılığı kabul etmediğini vurguladı.

Suriyeli kozmonot Muhammed Faris vefat etti Suriyeli kozmonot Muhammed Faris vefat etti

Şirket eşcinsel evlilikleri desteklediğini duyurarak, bu alanda yapılan tüm çalışmalara katkı sunduğunu açıkladı. Şirketin CEO'su Howard Schultz, farklılıkların saygı görmesine olduklarını ve bunun şirket felsefelerinin merkezinde bulunduğunu duyurdu.

Elde ettiği gelirleri LGBT örgütlerine bağışlayan Starbucks'un Türkiye'de 562 şubesi bulunuyor.

Starbucks, sapkın kuruluşlara sahip çıkmakla birlikte kürtajı teşvik ediyor ve İsrail’e sınırsız destek veriyor.

İbnelere tam destek

Starbucks Coffee, Amerika’da her yıl 27 Haziran’da düzenlenen homoseksüeller festivalini (Gay Pride Parade) destekleyenlerin başında geliyor. Starbucks Coffee’nin Washington Müdürü Heywood McGuffy, şirketin bu tavrını savunarak “Biz, çalışanlarımızı ve müşterilerimizi ilgilendiren her şeyi desteklemekle yükümlüyüz” dedi.

Son festivalde, Starbucks Coffee çalışanlarından 75 homoseksüel üzerlerinde homoseksüelliği ifade eden gökkuşağı renkleri ve Starbucks Coffee arması bulunan t-shirtlerle festivale katılanlara bedava kahve dağıttılar.

“Concerned Women For America” kuruluşunun internet sitesinde, Starbucks şirketinin cinsel sapıklığı desteklemede bütün sınırları aştığı belirtilerek 2005 yılında California’da düzenlenen festivalde çocuklara eğilimi olduğu bilinen kişilerin gözetiminde çocuk programları yapıldığı bildiriliyor.

Kürtajı teşvik ediyor

Şirket, “Planned Parenthood Federation of America” kuruluşunun resmi sponsoru.

Hormonlu ürünler

Starbucks, tüm ürünlerinin doğal maddelerden yapıldığını öne sürse de, Starbucks’ın hormonlu maddeler kullanmaya son vermesi için 300 Amerikan kentinde ve 8 ülkede kampanya düzenledi.

Şirket adına bir açıklama yapan Lara Wyss, kansere ve diğer bir takım hastalıklara yol açan rBGH hormonunun şırıngayla verildiği ineklerden alınan sütleri kullanmayı durdurduklarını açıklamıştı.

İşgalci İsrail’e destek

Yahudi kökenli Amerikalı İşadamı Howard Schultz’ın sahip olduğu Starbucks, İsrail’deki ve Amerika’daki Yahudi örgütlerine büyük yardımlarda bulunuyor. Yahudi eğitim programı “Aish HaTorah” (Tevrat yaşantısı)na destek vermekte ve “anti-Semitist ve radikal” Müslümanlarla mücadele için milyonlarca dolar bağışlıyor. Bu nedenle, İsrail’in kuruluşunun 50. yılında, Howard Schultz’a “Siyonizm dostu” ödülü verilmişti.

Starbucks şirketi, aynı zamanda “teröre karşı savaş”ında Amerikan Ordusu’na da destek veriyor. Şirketin resmi internet sitesinde, şirket çalışanlarının her hafta kendilerine verilen ücretsiz paketlerini toplayıp Afganistan’da ve Irak’ta görev yapan Amerikan askerlerine gönderdiği yazıyor. Şirket ayrıca, Kızıl Haç aracılığıyla Amerikan askerlerine bedava kahve dağıtıyor.

Starbucks ve eşcinsel evlilik

Dünya genelinde 30 ülkede altı bine yakın şubesi bulunan dev şirket, eşcinsel evlilikleri desteklediğini duyurarak, bu çerçevede yapılan tüm çalışmalara katkı sunduğunu açıklamıştı. Schultz, farklılıkların saygı görmesine taraftar olduklarını ve bunun şirket felsefelerinin merkezinde bulunduğunu söyledi. Bünyesinde çalışan personelleri arasında cinsel yönelim ya da kimliğinden dolayı oluşabilecek ayrımcılığa karşı önlem ve yaptırımlar alan Starbucks 2014 yılında LGBT temalı ilk kısa film Coffee Frenemies‘i OutTV ile ortaklaşa yayınlanmıştı