Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın'ın Çiftlik Bank uygulamasında, gerekli izinleri almadan “bank” ismini kullandıkları iddiasıyla yargılandığı davaya devam edildi.

Aydın "Daha sonra Türkiye'nin çeşitli yerlerinde 7 çiftlik açtım ve tabelaları oluşturdum. Türkiye'de 160 şarküteri açtım. Belediyelerden izin alarak tabelaları astılar. Ne zaman ki hakkımızda kötü haberler yapılmaya başladı, o zaman sorun oluştu. Sanki ilk defa asıyormuşuz gibi konuşuldu. İki sene sonra zorlama bir şekilde, bizim de başımız yanmasın düşüncesiyle dava açıldı. Bu 2 yılda hiçbir şekilde bana uyarı yapılmadı. Burada kusurlu olan BDDK'nın kendisidir" dedi.

Çiftlik Bank davasının sanığı Mehmet Aydın nam-ı diğer “Tosuncuk” ve ağabeyi Fatih Aydın Çiftlik Bank tesislerinde ve televizyonda gösterilen reklamlarda “Bank” ifadesini izinsiz kullanmıştı. Çiftlik Bank dolandırıcılığı yaşanana kadar uyuyan yetkililer, dolandırıcılığın ortaya çıkmasının ardından “5411 sayılı Bankacılık Kanununa Aykırılık” suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle Mehmet Aydın ve Fatih Aydın’a “Bank” ismini kullanmaları sebebiyle dava açmıştı. Duruşmada Mehmet Aydın da buna vurgu yaparak BDDK’nın görevini yapmadığını söyledi.

Tosuncuk’un ifâdesinden:

Sıradan bir vatandaş olarak başladığım işte patent başvurusu yaptım. Çiftlik Bank ismini bana tescillediler. Türkiye’nin farklı bölgelerinde 7 tane çiftlik açtım ve tabelalarımı oluşturdum.

Bu tabelaları asmadan önce belediyelerden izin aldım.

Türkiye'de 160 tane şarküteri bayiliği açıldı. Bunlar da belediyelerden izin alarak tabelaları açtılar. Ne zaman ki hakkımızda kötü haberler çıkmaya başladı, BDDK sorun oluşturmaya başladı.

Sanki ilk defa asıyormuşuz gibi. Bizim de başımız yanmasın gibi düşünülerek zorlama bir dava açıldı.

Burada kusurlu olan BDDK'nın kendisidir. Çünkü BDDK'nın belediye ve bankalara şunu demesi lazım: ‘İzin ya da ruhsat verirken bu ismi kullanmasına onay vermemelisiniz.' İsmi kullandığım süre zarfında hiçbir bankacılık faaliyetinde bulunmadım.

Hakimin “Para toplamadın mı?” sorusu üzerine söz alan Tosuncuk:

Para toplamadım. Biz oyun hizmetleri satışı yaptık. Karşılığında da fatura kestik. Bu para toplama değildir. Beraatımı talep ediyorum.

Mahkeme İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dosyanın gönderilmesinin istenmesine karar vererek, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Ne olmuştu?

Çiğflik Bank Mehmet Aydın tarafından Ağustos 2016'da kuruldu ve merkezi Kuzey Kıbrıs'ta bulunmaktaydı. İnternet üzerinden oynanan bir çiftlik oyununda satın alınan ve beslenen hayvanların Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde kurulan çiftliklerde üretim için kullanılacağı vaadedilişti. Fakat çiftliklerde hayvanların olmadığı ortaya çıkmıştı.

Mehmet Aydın'ın topladığı yaklaşık 511 milyon liralık para ile birlikte Uruguay'a kaçtığı öne sürüldü.

Aydın hakkında Türkiye Cumhuriyeti tarafından hakkında birçok ülkede kırmızı bültenle yakalama kararı çıkarılmıştı. 1 Temmuz 2021 tarihinde Sao Paulo'da Türkiye Büyükelçiliği'ne teslim olmuştu.