İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, yayınladığı iş ilanıyla gündem oldu. Reuters, "Türkiye'de Büro Şefi Yardımcısı" alınacağına dair iş ilanında "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidarında modern laik geleneklerden uzaklaşıldığını" iddia etti.

REUTERS İLANI

Reurets'ın ilanında, " Erdoğan, yirmi yıllık iktidarında Türkiye'yi modern laik geleneklerden uzaklaştırarak Güney Kafkasya'dan Kuzey Afrika'ya uzanan bölgelerde iddialı bir diplomatik ve askeri varlığa dönüştürdü. Erdoğan'ın önümüzdeki aylarda yeniden seçilme hedefini tehdit eden yüksek enflasyon ve TL'nin sert darbeler aldığı kritik bir kavşakta, derinlemesine kurumsal hikayeler sunabilecek güçlü yazma ve raporlarma becerilerine sahip birine ihtiyacımız var" ifadeleri yer aldı.

TRT WORLD İLANI

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İngilizce yayın yapan TRT World'den Reuters'e yanıt geldi. TRT World, Londra'da muhabir alımı için verdiği ilanda, Reuters'ın ilanındaki ifadelere göndermede bulundu. İlanda, "İngiltere’deki siyasi istikrarsızlığa, ekonomik sorunlara ve bu ülkenin 21. yüzyılda hala kraliyet ile yönetilmesine" dikkat çekildi. Ayrıca TRT World ilanında, "İskoç hükümetinin bağımsızlık taleplerinin İngiltere’nin birliğini tehdit ettiği, yüksek enflasyon ve poundun değer kaybetmesinin İngiltere’nin istikrarsız siyasetini tehlikeye attığı" vurgulandı.

TRT World'un ilanında şu ifadeler yer aldı: "Britanya hükümetlerinin art arda gelen Kovid-19 salgını, Brexit, küresel ekonomik kriz gibi büyük meydan okumalara yanıt vermekte başarısız olması, İngiliz siyasetini bir karmaşa içine soktu. Kısa süreli İngiliz hükümetleri. ülkenin geleceğini belirsizlik içinde bırakıyor ve İngiltere’yi Avrupa’dan uzaklaştırıyor. Kraliçe Elizabeth’in ölümüyle birlikte, Orta Çağ’dan kalma bir yönetim biçimi olarak Kraliyet’in modern çağda varlığı tartışmaları hız kazandı. Bu konularda kapsamlı haberler yapabilecek, kalemi kuvvetli muhabirlere ihtiyacımız var."