Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle hazırlanan insani yardım malzemelerini taşıyan dördüncü tren Afganistan'a doğru yola çıktı.

Ankara Garı'ndan törenle hareket eden trenin Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırması hedefleniyor.

Törende konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, dördüncü İyilik Treni seferlerinin üç trenle devam edeceğini ve 1478 ton yardım malzemesini Afganistan'a ulaştıracağını söyledi.

Törende konuşma yapan TCDD Taşımacılık Genel Müdür Yardımcısı Şinasi Kazancıoğlu: “Ayların en bereketlisi, en hayırlısı Ramazan ayına yaklaştığımız bu günlerde iyilik yapmak, zulme uğramışlara yardım etmek, ihtiyaç sahiplerini dünyanın neresinde olursa olsun arayıp bulmak inancımızın gereğidir. Bu sorumluluk duygusu ile adının önüne ‘İyilik’ koyduğumuz trenlerimiz ile iyilik zincirinde bir halka olmanın demiryolcular olarak bizlere büyük bir mutluluk ve onur kaynağı olduğunu bir kez daha belirtmek istiyorum.” dedi.

Kazancıoğlu ayrıca, düzenlenen her yeni organizasyon ile iyilik değerlerinin hem sayısının hem de taşıdığı yardım malzemelerini arttığını ve bugüne kadar 7 trenle 153 vagon 107 konteyner ile toplam 2 bin 663 ton yardım malzemesi taşınırken gönderilecek 3 tren ile 68 konteynerlik 1478 ton yardım malzemesinin ulaştırılacağını ve gönderilen yardım trenlerinin toplam sayısının 10’a yükseldiğini ifade etti.