İzmir'in Güzelbahçe ilçesindeki bir beton şirketinde çalışan Suriye uyruklu 3 işçiyi yakarak öldüren Kemal Korukmaz'a (41) 'tasarlayarak canavarca hisle yangın çıkarmak suretiyle öldürme' suçundan 3 kez ağırlaştırılmış müebbet, 'taksirle mala zarar verme'den ise 6 yıla kadar hapis istendi.

Sanığın, Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden alınan raporunda cezai ehliyetinin de tam olduğu belirtildi. İnsafsız Korukmaz’ın cezadan yırtmak için kendini deliliğe vurduğu da söyleniyor.

Ne olmuştu?

Güzelbahçe'deki bir beton şirketinde çalışan Suriye uyruklu Ahmed El Ali (21), Memun En Nebhan (23) ve Muhammed El Hüseyin El Abdo El Biş'in (17) kaldığı odada, 16 Kasım 2021 gecesi yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, 3 işçiyi yaralı olarak odadan çıkarıp, yangını söndürdü. İzmir'deki hastanelere kaldırılan işçilerden Ahmed El Ali ve Muhammed El Hüseyin El Abdo 2 gün sonra, Memun En Nebhan ise 1 hafta sonra hayatını kaybetti. Ölen 3 kişinin cenazeleri, yapılan otopsinin ardından toprağa verildi.

Soruşturma kapsamında yangından 14 gün sonra Seferihisar ilçesinde şans oyunları bayisi işleten bir çiftin para ve değerli eşyalarını gasp edip, bıçakla yaralayarak kaçan Kemal Korukmaz, polisteki ifadesinde, 3 kişinin öldüğü yangını, 5 litrelik benzin bidonu yanına alıp, odayı ateş vererek kendisinin çıkardığını söyledi. Korukmaz, işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede hem yangın hem de gasp nedeniyle tutuklandı.