Yalova Mülteci Destek Derneği (MUDEM), LGBT'ye destek içeren pankartlar asarak sapkınlığın propagandasını yaptı.

Vatandaşlar tarafından uyarılan dernek, “Biz hiçbir ayrım yapmadan her mülteciye sahip çıkıyoruz" şeklindeki açıklamalarıyla bu sapkınlığı meşru göstermeye çalıştı.

Derneğin yöneticisi, “Cama asılan LGBT yazısı çocuklara yazdırılan bir şey değil. Ortak etkinliklerde çocukların duygu ve düşüncelerini almak amacıyla hazırlanan bir pankartta sağ alt köşeye o da yazılmış. Kişilerin herhangi bir cinsel yönelimine karışmıyoruz. İfade ettikleri duygulara yer veriyoruz. Ama bu tabii ki oraya bilinçli aktarılan, aktarılması istenen bir şey değil.” dedi.

LGBT propaganda pankartı gelen yoğun tepkiden dolayı kurum tarafından kaldırıldı.

Dernek tepki gösteren vatandaşlardan şikayetçi oldu.

Sapkınlığı meşrulaştırıyorlar

Çocuklara yönelik faaliyet içeren bir yerde özellikle LGBT gibi bir tehlikeye karşı daha dikkatli olunması gerekirken, dernek kimsenin cinsel yönelimlerine karışmıyoruz diyerek daha büyük tehlikelere kapı aralıyor. Derneğin sitesinde hakkımızda kısmında yer alan “MUDEM, dil, din, cinsiyet, ırk, cinsel yönelim ve siyasi görüş ayrımı gözetmeksizin tüm sığınmacı gruplar ile çalışmalar yürütmektedir.” sözü de sapkınlığa meşruiyet kazandırıyor.

İnceleme başlatılacak mı?

Bir iddia üzerinden İslâm’a ve Müslümanlara saldıranların Türkiye’de temsilciliğini yaptığı sapkın proje ile memleketimizde özellikle genç dimağlar hedef alınıp sapkınlık yaygınlaştırılıyor. Çocukların bu tür bir sapkınlığa düşmelerini normal karşılayan bu gibi dernekler hakkında inceleme başlatılıp çocuklara yönelik faaliyetlerinin araştırılması elzem bir mesele olarak karşımızda duruyor.