2021 senesini geride bıraktık ve 2022 senesine girdik. Sizler için geçtiğimiz sene yaşanan hadiselerin panoramasını çıkardık. 2021 senesine bu panoramadan baktığımızda da dünya düzeni değişiminde kilit senelerden birini geride bıraktığımız görülecektir. Ümidimiz, duâmız 2022’nin İslâm İhtilâl ve İnkılâbı yılı olması…

İşte 2021’in panoraması:

4 Ocak: Prof. Dr. Melih Bulu Boğaziçi Üniversitesi’ne atandı. Ardından üniversitenin akademisyenleri ve öğrencileri tarafından protesto edildi. Daha sonraki haftalarda ise sapıklar tarafından sözde bir “sanat sergisi”nde Müslümanların mukaddes değerlerine saldırıldı.

6 Ocak: ABD'de Trump'ın Washington DC mitingi sonrası Trump destekçileri oylama yapılan Kongre binasını bastı. Olaylarda 4 kişi hayatını kaybederken çok sayıda kişi de yaralandı.

19 Mart: İslam dünyasının önde gelen âlimlerinden Muhammed Ali es-Sabuni, Yalova'daki evinde 91 yaşında vefat etti.

30 Mart: Ukrayna ve Batılı ülkeler, Rusya'nın Kırım'a ve Ukrayna'nın doğusundaki Donbass bölgesine askeri sevkiyat yaptığına dair uyarılarda bulundu.

4 Nisan: Askerlik şerefinden yana nasipsiz 104 emekli amiral eskisi, “Montrö'nün tartışmaya açılması” ve Atatürk ilke ve devrimleri konusunda bir bildiri yayınladı.

14 Nisan: Sokağa çıkma kısıtlaması başladı.

29 Nisan: Tam kapanmaya geçildi.

4 Haziran: Cumhurbaşkanı Erdoğan Karadeniz'de 135 milyar m3 doğalgaz bulunduğunu açıkladı.

8 Haziran: Ayasofya Camii’nde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı hafızlık öğrencilerinin icazet töreninde, emekli İmam Mustafa Demirkan, Bakara Sûresi’nin cami ve mescidleri kapatanlar ile alakalı 114. âyetinin meâlini okumasının ardından İslâm düşmanlarının taarruzuna uğradı. İslâm düşmanı Kemalistler görünürde Hoca esasta ise Kur’ân-ı Kerim ayetleri hakkında M. Kemal’e hakaretten suç duyurusunda bulundu.

12 Haziran: Peygamber Efendimiz'in 35'inci kuşaktan torunu Hadis Alimi Seyyid İbrahim el-Ahsai, Rahmet-i Rahman'a kavuştu.

22 Haziran: Kuzey Makedonya'nın kuzeybatısındaki Kalkandelen şehrinde hayatını Kur'an-ı Kerim'e ve hafız yetiştiriciliğine adayan Molla Mahmud Efendi Aslani, 89 yaşında vefat etti.

1 Temmuz: Fert ve ailenin fıtrî niteliklerini tahrip eden ve ucu dışarıdaki zincirlerden biri olan İstanbul Sözleşmesi resmi olarak yürürlükten kaldırıldı.

18 Temmuz: Ömrünü ilme, irfana, tasavvufa ve irşada adayan Seyda Molla Hüseyin El-Sisemi vefat etti.

23 Temmuz: Fransa'da, Müslümanların ötekileştiren, İslâm düşmanlığını körükleyen "Cumhuriyet Değerlerine Saygıyı Güçlendiren Prensipler" adlı tasarı, Ulusal Meclis'teki nihai oturumda oylanarak yasalaştı.

28 Temmuz: 49 ilde çıkan 299 orman yangınında 9 kişi vefat etti, yüzlerce kişi yaralandı ve yüzbinlerce hektar orman arazisi küle döndü. Bu yangınlar 12 Ağustos’a kadar sürdü.

30 Temmuz: Binlerce gayri müslimin İslam'la şereflenmesine vesile olan Japonya fatihi Nimetullah hoca ebediyete irtihal etti.

31 Temmuz: Başta Suriyeliler olmak üzere göçmenlerle alakalı yapılan karapropaganda neticesinde memleketimizde ırkçılığın yükseldiği günlerde Konya’da yaşanan bir hadiseyi, kendilerine “İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri” adını veren bir grup, “ırkçı katliam” şeklinde değerlendirdi ve protesto etti. Kasımpaşa’ya inen grup Kasımpaşalılar tarafından sopalandı.

4 Ağustos: Kamuoyunda ‘sarıklı amiral’ olarak bilinen Tuğamiral Mehmet Sarı’nın askeri üniformanın üzerine sarık ve cübbe giydiği görüntülerin ortaya çıkmasının ardından hakkında soruşturma açılmıştı. Milli Savunma Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’ndaki soruşturma başlar başlamaz Sarı, görevden alınmıştı. Mehmet Sarı’nın YAŞ kararları ile emekli edildi.

5 Ağustos: Başa geldiğinden beri Kemalist ideolojiye hizmet eden Müslüman görünümlü Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk görevinden istifa etti. Selçuk'un yerine Mahmut Özer atandı.

10 Ağustos: Ankara'nın Altındağ ilçesinde yabancı uyruklu bir grup ile Türk vatandaşları arasında çıkan kavga cinayetle neticelendi. Olayın duyulması üzerine Tanju Özcan, Ümit Özdağ, İlay Aksoy gibi ırkçı faşistlerin devamlı mültecilere karşı kin ve nefret pompalaması sonucu vatandaşlar galeyana geldi. Mültecilerin evleri basıldı, işyerleri ve araçlarına saldırıldı, 11 yaşında bir Suriyeli çocuk katledildi.

11 Ağustos: Kastamonu, Sinop ve Bartın'daki sel, su baskını ve heyelanlarda 82 kişi vefat etti ve yüzlerce kişi yaralandı.

30 Ağustos: 11 Eylül hadisesiyle “süper güç” imajı yerle yeksan olan ABD, Afganistan’da Taliban tarafından hezimete uğradı. Ülkeyi tamamen terk etti.

14 Ağustos: Rusya'dan kiralanan yangın söndürme uçağı Kahramanmaraş'ta düştü. 3'ü Türk, 5'i Rus vatandaşı olmak üzere toplam 8 kişilik mürettebat öldü.

16 Ağustos: Taliban'ın Afganistan'ın başkenti Kabil'i ele geçirmesinin ardından, Taliban’ın yönetimi altında olmak istemeyen işbirlikçiler Kabil Uluslararası Havalimanına akın etti. Amerikan uçaklarının iniş takımlarında ülkeyi terketmek isteyen işbirlikçiler uçaklardan düşerek öldü.

20 Ağustos: İzmir'de bir grup Kemalist, Taliban'ı bahane ederek soyundu ve giydikleri temsili çarşafları çıkarıp yere fırlattı.

31 Ağustos: Yıllarca FETÖ'ye karşı mücadele veren ve daha önce bazı gönüldaşların da avukatlığını yapan İstanbul Barosu'na kayıtlı Avukat Müşir Deliduman vefat etti.

2 Eylül: Eski Tüm Partiler Hürriyet Konferansı lideri Seyyid Ali Geylani ev hapsinde tutulduğu Srinagar’daki evinde Hakk’ın rahmetine kavuştu.

9 Eylül: Balıkesir'de Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Balıkesir'in kurtuluş yıldönümünde büyük bir skandala imza attı. CHP'ye yakınlığıyla bilinen dernek sözde kurtuluş programında Osmanlı’dan kurtuluşu çarşaflı bir kadını zincire vurarak kutladı.

23 Eylül: On binlerce kişinin hidayetine vesile olan Filipinli Vaiz Şeyh Muhammed Dilabina, tedavi gördüğü Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki hastanede vefat etti.

1 Ekim: Çin, Tayvan’ı hedef aldı ve hava sahasına çeşitli askeri tatbikatlara başladı.

6 Ekim: Paris İklim Anlaşması, TBMM'de onaylandı.

9 Kasım: Suriye’nin kuzeydoğusunda neredeyse yanyana üsler kuran ABD ve Rusya, PKK/YPG'ye Türkiye’ye karşı 'direnmeleri' için yoğun mühimmat takviyesinde bulundu.

11 Kasım: ABD aylar süren hazırlıklardan sonra Türkiye’ye 45 kilometre mesafedeki Yunanistan’ın Dedeağaç limanına dev askeri sevkiyat gerçekleştirdi.

16 Kasım: Edebiyat dünyasının usta kalemlerinden, şair-yazar Sezai Karakoç vefat etti.

5 Aralık: Necip Fazıl'ın talebelerinden şair ve yazar Mustafa Yazgan 81 yaşında vefat etti.

6 Aralık: Kanser tedavisi sebebiyle 2 kez ameliyat geçiren Prof. Dr. Teoman Duralı, İstanbul'daki evinde 74 yaşında vefat etti.

20 Aralık: Döviz kurlarının sert yükseliş gösterdiği, memleketin ekonomik kriz belirsizliğine sürüklendiği günlerde, uzun süre devleti artık yönetemediği yönünde algı oluşturulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi. Bu konuşmayla döviz kurlarında düşüş başladı. Dolar kuru 18’den 10’lu seviyelere indi ve Erdoğan güven tazeledi

Baran Dergisi 781. Sayı